« Glazba
objavljeno prije 3 godine
OPERA

Jules Massenet: Pepeljuga - online opera

Redatelj je Pepeljuge bio Saša Anočić, a prošlogodišnjom je premijerom ravnao Darijan Ivezić

Pepeljuga
Pepeljuga (Arhiva)

U ožujku 2020. godine preko stotinu studenata uprizorilo je operu Pepeljuga Julesa Masseneta i postiglo izvanredan uspjeh! Pepeljuga je nastala kao koprodukcija Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu čime je nastavljena uspješna međuakademska suradnja započeta još 2009. godine.

Redatelj je Pepeljuge bio Saša Anočić, a prošlogodišnjom je premijerom ravnao Darijan Ivezić. Zahvaljujući izvrsnim reakcijama publike koja je uhvatila ulaznicu za izvedbe u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa rodila se ideja da se opera obnovi i u ovoj sezoni.

Nažalost, nismo u mogućnosti iznijeti operu onako kako je ona zamišljena i izvedena u prijašnjoj sezoni, ali predstavljamo zato koncertnu izvedbu!

Dirigent Ivan Josip Skender odabrao je najljepše ulomke iz Massenetove opere koje će pod njegovim ravnanjem izvesti solisti i Simfonijski orkestar Muzičke akademije! Mladi će glazbenici na pozornicu dvorane Blagoje Bersa stati u petak 7., subotu 8. i ponedjeljak 10. svibnja u 19.30. Gledalište će, nažalost, morati ostati prazno, ali zato smo osigurali prijenos uživo na YouTubeu!

07.05.2021. 14:29:00
Novi komentar
nužno
nužno