« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
FILMSKA GLAZBA

Jozef Van Wissem u Močvari 12. lipnja

Avangardan nizozemski glazbenik s adresom prebivališta u New Yorku i dobitnik Zlatne palme za orignalnz glazbu Jozef Van Wissem dolazi u Močvaru

Jozef Van Wissem, majstor lutnje
Jozef Van Wissem, majstor lutnje (Mochvara)
Više o

močvara

,

Jozef Van Wissem

Dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu za originalnu glazbu iz prošlogodišnjeg filma "Only Lovers Left Alive" kultnog redatelja Jim Jarmuscha, autor glazbe za videoigru "The Sims Medieval", avangardan nizozemski glazbenik s adresom prebivališta u New Yorku - Jozef Van Wissem dolazi u Močvaru.

Prilika je to za razgovor s gostom o filmskoj glazbi, uživanje u majstorskoj izvedbi na lutnji te ekskluzivnoj projekciji filma Partir to Live.

Jozef Van Wissem studirao je, živi i radi u New Yorku. Predaje kolegij Oslobođenje lutnje. Skladanjem se bavi od najranijih dana. Surađuje s Jim JarmuschomTildom Swinton Zolom Jesus na filmskim projektima, a nadahnuće nalazi, prema njegovim riječima, na brojnim glazbenim putovanjima diljem svijeta (Hrvatsku je prvi puta posjetio 90ih na turneji s Laibachom).

Minimalistička i direktna glazba koja hipnotički i emocionalno oblikuje transcendentalan pastoralan svijet ono je što Jozef Van Wissema čini najzanimljivijim i najtraženijim sviračem lutnje u ovom trenutku. 

PARTIR TO LIVE (2012, Domingo García-Huidobro)
http://www.partirtolive.com/
http://www.imdb.com/title/tt2404234/
http://vimeo.com/76385801

Partir to Live je filmski nenarativan doživljaj. Glazbu je skladao Jozef Van Wissem. Ovaj eksperimentalni dugometražni film redateljaDominga García-Huidobra, gitariste čilenaskog kraut-psychodelic rock benda Föllakzoid, prikazivan je na mnogim američkim i europskim filmskim i multimedijalnim festivalima, a u Hrvatskoj će ekskluzivno i jednokratno biti prikazan prije koncerta u Močvari.

Moderira: Astrid Pavlović.

10.06.2014. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno