« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Johnson: Ja sam žrtva prljavih igara laburista

Optužbe kandidata torijevaca za gradonačelnika Londona

Boris Johnson po istraživanjima vodi pred Livingstoneom
Boris Johnson po istraživanjima vodi pred Livingstoneom (Getty Images)
Više o

Boris Johnson

,

London

Izbori za novog gradonačelnika Londona koji se održavaju 1. svibnja, ušli su u završnu fazu. Točnije u onu u kojoj slijede nemilosrdni udari između suprotstavljenih strana: dosadašnjeg londonskog gradonačelnika iz Laburističke stranke Kena Livingstonea i njegova izazivača iz Konzervativne stranke Borisa Johnsona. Johnson naime tvrdi da je žrtva bezobzirne i prljave kampanje koju vodi gradonačelnik Livongstone.

- Laburisti se služe raznim trikovima i lažima kako bi Livingstoneu omogućili da osvoji treći mandat. Angažirali su hakere  koji ‘kopaju’ po mojoj elektronskoj pošti, a prošlog su tjedna na nekoliko sati srušili cijeli kompjutorski sustav - rekao je Johnson u intervjuu za Sunday Telegraph. Prema posljednjim anketama torijevac Johnson vodi pred Livingstoneom, a njegova pobjeda na ovim izborima, tvrde mediji, još više bi ugrozila rejting Laburističke stranke i premijera Gordona Browna na nacionalnoj razini.

EkscentrikBivši urednik lista The Spectator oduvijek je poznat po svojoj eks-centričnosti, ali i po tome da se ne ustručava reći što misli. 

- Laburisti su angažirali volontere koji idu od vrata do vrata i ljudima potpuno krivo objašnjavaju moj program. Građanima Londona predstavljena je moja ideja o ukidanju besplatnog prijevoza za starije, što je potpuno netočno - tvrdi Johnson. Iz Laburističke stranke poručuju da  Johnson ‘ne živi u stvarnosti’. Boris Johnson oduvijek je bio poznat po svojoj ekscentričnosti. Prije no što je postao zastupnik Konzervativne stranke radio je kao novinar, a jedan od zapaženijih poslova bio mu je onaj u uredništvu lista The Spectator. Otvoreno je napadao poteze britanske vlade, a na njegovoj meti našli su se poznati kuhar Jamie Oliver i njegov program zdrave prehrane u školama. - Pusti djecu neka jedu što hoće - poručio je Johnson Oliveru.    (MB)

07.04.2008. 00:58:41
Novi komentar
nužno
nužno