objavljeno 07.04.2008. 00:58:41

Johnson: Ja sam žrtva prljavih igara laburista

Optužbe kandidata torijevaca za gradonačelnika Londona

Boris Johnson po istraživanjima vodi pred Livingstoneom
Boris Johnson po istraživanjima vodi pred Livingstoneom (Getty Images)

Izbori za novog gradonačelnika Londona koji se održavaju 1. svibnja, ušli su u završnu fazu. Točnije u onu u kojoj slijede nemilosrdni udari između suprotstavljenih strana: dosadašnjeg londonskog gradonačelnika iz Laburističke stranke Kena Livingstonea i njegova izazivača iz Konzervativne stranke Borisa Johnsona. Johnson naime tvrdi da je žrtva bezobzirne i prljave kampanje koju vodi gradonačelnik Livongstone.

- Laburisti se služe raznim trikovima i lažima kako bi Livingstoneu omogućili da osvoji treći mandat. Angažirali su hakere  koji ‘kopaju’ po mojoj elektronskoj pošti, a prošlog su tjedna na nekoliko sati srušili cijeli kompjutorski sustav - rekao je Johnson u intervjuu za Sunday Telegraph. Prema posljednjim anketama torijevac Johnson vodi pred Livingstoneom, a njegova pobjeda na ovim izborima, tvrde mediji, još više bi ugrozila rejting Laburističke stranke i premijera Gordona Browna na nacionalnoj razini.

EkscentrikBivši urednik lista The Spectator oduvijek je poznat po svojoj eks-centričnosti, ali i po tome da se ne ustručava reći što misli. 

- Laburisti su angažirali volontere koji idu od vrata do vrata i ljudima potpuno krivo objašnjavaju moj program. Građanima Londona predstavljena je moja ideja o ukidanju besplatnog prijevoza za starije, što je potpuno netočno - tvrdi Johnson. Iz Laburističke stranke poručuju da  Johnson ‘ne živi u stvarnosti’. Boris Johnson oduvijek je bio poznat po svojoj ekscentričnosti. Prije no što je postao zastupnik Konzervativne stranke radio je kao novinar, a jedan od zapaženijih poslova bio mu je onaj u uredništvu lista The Spectator. Otvoreno je napadao poteze britanske vlade, a na njegovoj meti našli su se poznati kuhar Jamie Oliver i njegov program zdrave prehrane u školama. - Pusti djecu neka jedu što hoće - poručio je Johnson Oliveru.    (MB)

07.04.2008. 00:58:41
http://m.metro-portal.hr/johnson-ja-sam-zrtva-prljavih-igara-laburista/5478/