« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Teksas: Policija se priprema za napad na sektu

S ranča poligamističke sekte koju predvodi morbidni ‘prorok’ Warren Jeffs teksaške vlasti dosad su evakuirale 183 osobe
S ranča poligamističke sekte koju predvodi morbidni ‘prorok’ Warren Jeffs teksaške vlasti dosad su evakuirale 183 osobe
Više o

Teksas

,

poligamistička sekta

Vođe poligamističke sekte na zapadu američke savezne države Teksas dopustile su vlastima da pretraže njihov hram u potrazi za 16-godišnjakinjom čije je navodno seksualno zlostavljanje bilo povod za policijsku istragu.

Radi se o kompleksu izgrađenom na ranču od 1700 hektara kraj gradića Eldorada, koji pripada Fundamentalističkoj crkvi Isusa Krista svetaca Posljednjeg dana, sekti Mormonske crkve čiji je ‘prorok’ Warren Jeffs (52) u državi Utah 2007. osuđen na 10 godina zatvora zbog silovanja 14-godišnjakinje.  Vlasti su s ranča dosad već izvukle 183 osobe, uglavnom djevojčice i žene, a policija je vođama sekte dala ultimatum da će napasti ranč ako ga ne napuste s preostalim sljedbenicima.

ZlostavljanjePovod za policijsku raciju na ranču u Eldoradu bila je dojava o seksualnom zlostavljanju 16-godišnjakinje. 

U policiji tvrde da će napad pokušati izvesti ‘što je mirnije moguće’. Teksaška policija ima sudski nalog za pretraživanje kompleksa zbog sumnji u brak 16-godišnjakinje, koja ima osmomjesečno djete, i 50-godišnjaka. U Teksasu je zabranjen brak mlađima od 16 godina, čak i uz dozvolu roditelja.    (HINA/METRO)

07.04.2008. 01:01:55
Novi komentar
nužno
nužno