« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
STVARNO?

Joga za djecu

Joga ima brojne prednosti za odrasle, ali jednako tako je mogu izvoditi i djeca. Joga djeci tako može pomoći da se bolje fokusiraju i koncentriraju, a samim time i da bolje uče

I djeca mogu vježbati jogu
I djeca mogu vježbati jogu (Arhiva)
Više o

joga

,

joga za djecu

Joga nije samo za odrasle, i djeca je mogu vježbati. Recimo, duboko disanje im može pomoći da se smire, opuste i riješe se stresa i strahova. Joga za djecu izvodi se na jednak način kao i joga za odrasle, a potrebno je samo pripaziti da se položaji izvode ispravno.

Zašto je joga dobra za djecu?

Joga poboljšava tjelesno, ali i mentalno zdravlje kod djece i utječe na njihov razvoj. Kod djece školske dobi poboljšava snagu, stabilnost i koordinaciju, a jednako tako utječe i na poboljšanje koncentracije, bolje pamćenje i smanjuje stres. Određena istraživanja su pokazala kako joga pomaže i kod određenih stanja kod djece kao što su ADHD (poremećaj pažnje s hiperaktivnošću) i autizam.

Kako izvoditi jogu s djecom?

Prije svega, joga bi za djecu trebala biti zabavna kako bi bila aktivnost kojoj će se uvijek vraćati. Stvorite ugodno okruženje, a pomoći mogu i određene igračke ili pak gledanje videa na internetu. Jednako tako, možete od joge napraviti igru, samo trebate biti dovoljno kreativni.

Možete na primjer razne poze iskoristiti i stvoriti priču o njima, te popratiti izvođenje poza s ispuštanjem životinjskih zvukova. Jednako tako možete kroz jogu zajedno s djecom pričati priču, tako da svaki novi položaj bude nastavak prijašnjeg događaja. Naučite djecu da izvode položaje na način da ih vi prvi pokazujete, a potom vas djeca slijede. Također, pokušajte i s tehnikama disanja i meditacijom i uočite kako dijete reagira.

Sve u svemu, uključite klince!

12.03.2022. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno