« Život
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
HMM

Jesu li društvene mreže stvarno loše za zdravlje

Od pojave društvenih mreža sve su glasniji oni koji tvrde da su loše za zdravlje, prvenstveno psihičko, no na kraju nije baš tako

Društvene mreže ipak nisu toliko loše koliko se priča
Društvene mreže ipak nisu toliko loše koliko se priča (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

Facebook

,

društvene mreže

,

psihičko zdravlje

Društvene mreže imaju manji utjecaj na psihičko zdravlje nego što se to dosada govorilo, pokazalo je najnovije istraživanje provedeno na poznatom institutu Black Dog.

Naime, od pojave društvenih mreža stalno se govori kako su opasne za psihičko zdravlje i preporučuje se apstinencija, no istraživanje je pokazalo da to neće riješiti ništa i da će psihičko zdravlje ostati isto kao i tijekom korištenja društvenih mreža. 

Uz to, sve se više probija stav među istraživačima i kliničkim stručnjacima da online interakcija zapravo može pomoći podići raspoloženje kod ljudi koji imaju problema s mentalnim zdravljem.

Naime, na društvenim mrežama može se pronaći i korisne i zanimljive tekstove koji mogu biti od pomoći, a objavljene su na društvenim mrežama od strane stručnih tijela i organizacija koje imaju jake internet kampanje.

Na taj će način mladi lakše pronaći stručne odgovore na pitanja koja ih muče, kao i rješenje nekih svojih problema, a društvene mreže mogu biti i dobar instrument u pružanju podrške osobama koje imaju problema s psihičkim zdravljem

04.02.2016. 16:41:23
Novi komentar
nužno
nužno