« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
TOČNO!

Jednostavna pravila svih uspješnih dijeta

Dijeta ima raznih, no sve se zapravo oslanjanju na neka osnovna pravila koja garantiraju njihovu učinkovitost i postizanje željenih rezultata

Što čini dijete učinkovitim?
Što čini dijete učinkovitim? (Arhiva)
Više o

dijeta

,

najbolja dijeta

,

pravila dijeta

Dijeta je možda i najtraženiji pojam na internetu u kasno proljeće, jer je ljeto na vratima i svi žele izgledati najbolje što mogu na plaži. No, bez obzira koju dijetu odabrali, morat ćete se pridržavati osnovnih pravila koje će svaku dijetu napraviti učinkovitom i pomoći vam da dostignete zadane ciljeve.

Za početak, mršavite polagano - svi nerealni ciljevi mogu vas jedino obeshrabriti kad ih ne uspijete dostići, stoga, dobro razmislite i zadajte si dostižne ciljeve. 

>> Najbolja dijeta na svijetu >>

Masti nisu loše za vas, jer su zdrave masti i više nego potrebne za normalno i zdravo funkcioniranje organizma, no zato je šećere potrebno ostaviti.

Doručak je stvarno najpotrebniji obrok u danu i nikako ga nemojte preskakati, jer vam u tim trenucima treba pogonska energija za tijelo - kvalitetni proteini, zdravi ugljikohidrati i dobre masti stvarno vam trebaju.

Kako smanjiti struk

Jedite redovito - isplanirajte obroke i držite se rasporeda bez obzira na sve, kuhajte si sami i napravite listu potrebnih namirnica na vrijeme.

Možda i najvažnija stvar kod započinjanja svake dijete - shvatite to kao promjenu životnih navika, a ne kao kratkotrajni način prehrane koji će, nakon dostignutog cilja, biti napušten.

>> Dijete koje najbrže djeluju >>

Proteine je najlakše zaboraviti i slučajno izbaciti iz prehrane, no kako je vrlo važno da obroci budu uravnoteženi, dobro promislite i prikupite sve potrebne recepte i namirnice prije nego što krenete na dijetu.

Pazite na odabir namirnica

Zaboravite na brojanje kalorija, to ne pridonosi kvalitetnoj kontroli težine, zaobilazite svaku gotovu hranu u najširem mogućem luku i obavezno budite fizički aktivni, pa rezultati jednostavno ne mogu izostati.

>> Riješite test i pronađite idealnu dijetu za svoj tip osobnosti >>

06.06.2015. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno