« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana
SAVJETI

Jednostavan i zdrav jutanji napitak

Ovaj jednostavan napitak pročistit će vaše tijelo od nakupljenih toksina i pročistiti probavni sustav kako bi radio bolje

Prva jutarnja
Prva jutarnja (Arhiva)
Više o

jutro

,

napitak

Čim se probudite prvo stavljate kavu... no, kako ste zapravo žedni do bola, jer niste ništa popili od kad ste krenuli spavati, trebali bi popiti nešto drugo.

E sad, što? Vjerovali ili ne, postoji nešto što bi bilo i zdravo i dobro za vas, a radi se o jednostavnoj čaši tople vode s limunom.  Treba je popiti odmah nakon buđenja, na prazan želudac. Nakon toga je bitno 30-ak minuta ništa ne jesti i piti kako bi taj napitak krenuo bez smetnji probavnim sustavom.

Topla limunada bez šećera idealan je napitak jer priprema tijelo za ono što ga čeka u danu - detoksicira ga, blagotvorno djeluje na kožu, potiče rad mozga i probavnog sustava, pomaže u gubitku viška kilograma, ubrzava metabolizam, popravlja raspoloženje.

Ukoliko vam je cijeli limun previše, slobodno možete iscijediti samo pola. Najidealnija temperatura ovog napitka bi bila temperatura tijela. Također, imajte na umu da, ako stavite hladnu vodu, tad je vaš organizam najprije mora ugrijati kako bi krenula dalje probavom.

Ovaj napitak je posebno dragocjen za žene jer rehidrira i hrani kosu i kožu. U mlaku vodu sa limunom dodajte i prstohvat cimeta kako bi ste pospješili mijenu tvari.

Ukoliko ne želite mlak napitak dovoljno je pripremiti sok sa vodom na sobnoj temperaturi. Također, imate li poteškoća sa probavnim sustavom i zabranjeni su vam agrumi radije odaberite čaj. Povremeno napravite pauzu i osvježite se nekim drugim napitkom.

I eto, to vam je to ;)

27.06.2023. 07:10:18
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.06.2023. 15:16
    hvala;)
Novi komentar
nužno
nužno