« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
HMM ;)

Jedete li samo bjelanjke ili cijela jaja?

Bilo da pokušavate izgubiti kilograme ili izgraditi mišiće, potrebni su i kolesterol i masnoće za razne namjene

Jedete li sve?
Jedete li sve? (Arhiva)
Više o

jaja

,

bjelanjak

,

žutanjak

Puno ljudi izbjegava žutanjak jer ima puno kolesterola i masti, ali ako konzumirate jaja u ograničenoj količini, u kombinaciji sa zdravom prehranom i redovito vježbate, ne trebate bizi zabrinuti zbog kolesterola i količine masti.

Bilo da pokušavate izgubiti kilograme ili izgraditi mišiće, potrebni su i kolesterol i masnoće za razne namjene. Kolesterol je ključan za testosteron koji pomaže povećati razinu energije i izgraditi mišiće. Također pomaže apsorpciji vitamina D kad je tijelo izloženo sunčevoj svjetlosti. Vitamin D pomaže jačini kostiju.

Što se tiče masnoća u jajima, većinom su zdrava. Konzumacija masti pomaže vam da se osjećate toplije i daje vam osjećaj sitosti duže vrijeme.

Nutritivni sastojci bjelanjaka i cijelog jajeta

Postoji ogromna razlika u nutritivnim sastojcima bjelanjka i cijelog jajeta. Evo kako su podijeljeni nutrijenti:

8 bjelanjaka

Proteini: 28 grama

Ugljkohidrati: 2 grama

Masnoće: Nula grama

Kalorije:137

4 cijela jaja

Proteini: 28 grama

Ugljikohidrati: 2 grama

Masnoće: 21 gram

Kalorije: 312

Zaključak

Kad konzumirate jaja, uvijek je bolje jesti cijelo jaje kako biste iskoristili sve njegove nutrijente. Uklanjanjem žutanjka i jedenjem samo bjelanjaka, uskraćujete svom tijelu brojne nutrijente. Umjesto četiri bjelanjka, uzmite 2 cijela jaja. Dobit ćete puno više nutrijenata od 2 cijela jaja u usporedbi s 4 bjelanjka, piše timesofindia.

19.01.2022. 14:43:13
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.01.2022. 17:57
    prosek s njima
Novi komentar
nužno
nužno