« Knjiga
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
TRILER

Jedan krimić, a čak 26 autora

"No Rest for the Dead" (Nema spokoja za mrtve) govori o detektivu Jonu Nunnu kojega progoni slučaj za koji je mislio da je riješen prije deset godina

Jedan krimić, 26 pisaca
Više o

roman

,

krimić

,

Nema spokoja za mrtve

,

No rest for the dead

Dvadeset šest pisaca udružilo se i napisalo krimić "No Rest for the Dead", na poziv Andrewa Gullija, urednika američkoga časopisa Strand Magazine, prenose Hina kao i britanski mediji.

"Zamislio sam roman o ženi koja je pogubljena zbog zločina koji nije počinila. Napisao sam prolog i dao ga prvom autoru. Tako je počelo", rekao je Gulli.

"No Rest for the Dead" (Nema spokoja za mrtve) govori o detektivu Jonu Nunnu kojega progoni slučaj za koji je mislio da je riješen prije deset godina. Detektiv posumnja da je žena pogubljena zbog ubojstva muža zapravo bila nevina i okupi sve koji su bili na mjestu umorstva.

"Nemojte očekivati novu Agathu Christie i Herculea Poirota koji na kraju okupi sve umiješane i upre prst u krivca", rekao je Gulli.

Ključno poglavlje romana u kojemu se pojavljuje deset godina star dnevnik s ključnim dokazima napisao je predsjednik britanskoga društva pisaca kriminalističkih romana Peter James.

"Najteže je bilo što nisam znao osobine likova - nitko od nas nije vidio što su drugi napisali", rekao je James, usporedivši pisanje romana s igrom u kojoj priča nastaje tako da svaki igrač doda po jednu riječ. "Nevjerojatno je, ali doista moguće. To nam pokazuje da pisci trilera misle na sličan, makijavelistički način", rekao je.

Autori romana, među kojima su pisac zadnjega romana o Jamesu Bondu Jeffrey Deaver i pisac tinejdžerskih horor-krimića R.L. Stine, zajedno su prodali stotine milijuna knjiga. Roman su uredili Gulli i njegova sestra Lamia koja je i sama napisala nekoliko poglavlja, a sav prihod od prodaje knjige odlučili su darovati Društvu za borbu protiv leukemije i limfoma.

13.07.2011. 19:39:00
Novi komentar
nužno
nužno