« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
SC i HGM

Jazz Lab radionice u listopadu

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup slobodan

Svratite na izuzetno zanimljive radionice
Svratite na izuzetno zanimljive radionice (Kultura promjene)
Više o

Studentski centar

,

Jazz Lab

,

HGM

Muzička akademija u Zagrebu, Hrvatska glazbena mladež i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu - Kultura promjene

Mjesto održavanja: Studentski centar, Savska 25, Zagreb

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup slobodan!

13.10.2015. Željko Kovačević, sax -"Jazz language" - dvorana SEK

Željko Kovačević je radio kao skladatelj, producent, aranžer, te kao vođa sastava na različitim projektima. Svirao je u mnogim svjetski poznatim orkestrima Europe, Južne Amerike, Afrike i Rusije. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i geografiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Sudjelovao je na prvom jazz workshopu u Zagrebu i Burghausenu. Jedan je od utemeljitelja Društvenog jazz orkestra Hrvatskog glazbenog zavoda. U svojoj karijeri ostvario je suradnju s cijenjenim i poznatim jazz glazbenicima, te izdao 12 autorskih nosača zvuka različite provenijencije. Od 1986. godine radi u Big bandu HRT-a.

23.10.2015. - Sheila Jordan (SAD) vokal - Posebna radionica u suradnji sa HDS - Jazz.hr- om (više o uvjetima na Jazz.hr ili dolje navedeni kontakt) - dvorana HDS-a (Berislavićeva 9)

Sheila Jordan američka je jazz vokalistica koja je odgojila mnoge generacije jazzera diljem svijeta. Njenu mladenačku energiju i zarazni optimizam imat će priliku osjetiti svi koji dođu na njen koncert, kojeg će održati u maloj dvorani Lisinski sa kontrabasistom Cameronom Brownom u četvrtak, 22. listopada u 20:00hr. Sačuvajte vaše ulaznice, jer s njima možete prisustvovati besplatno i na radionici dan kasnije!

Svi oni koji su željni pobliže se upoznati s Sheilom i naučiti nešto o improvizaciji i životu jazz glazbenika, mogu to ostvariti u petak u 17:00hr u dvorani HDS-a u Berislavićevoj 9.

Radionica otvorena za sve vokaliste/ice, glazbenike i sve željne znanja o jazz improvizaciji. Ponesite note za jednu pjesmu na kojoj želite raditi sa Sheilom. Korepetitor će biti prisutan.

Za sve one koji nisu u mogućnosti doći na koncert ili samo žele doći na radionicu uvjete potražite na www.jazz.hr

27.10.2015. - Krunoslav Levačić, bubnjevi - "o važnosti tehnike i slušanja" -dvorana SEK

Rođen u Zagrebu 1957. godine, samouk bubnjar, jazz počinje slušati već u djetinjstvu, a javno nastupa od 1974. Od 1989. počinje povremeno svirati u Njemačkoj, a od 1991. do 1996. živi i radi u Koelnu.

Od '96. do danas snimao je i nastupao s mnogim domaćim i stranim glazbenicima te orkestrima: Charlie Mariano, Gramelot Ensemble, Charles Gayle, Matija Dedić, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Greg Cohen, Thomas Clausen, Simone Zanchini, WDR Big Band, Ferenz Snetberger, Ralph Alessi, Joachim Ulrich Orchestra, Achim Kaufman, Gianni Basso, Duško Gojković, Boilers Quartet, Saša Nestorović, Zoltan Lanzos, Nicolas Simion, Renato Rožić, Vasko Atanasovski itd. Snimio više od 80 albuma raznih izvođača.

Prijave i informacije: hgm@hgm.hr ili 01 6111600

06.10.2015. 13:55:13
Novi komentar
nužno
nužno