« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
MOČVARA

Izraelska grupa Carusella s domaćim snagama u Močvari

Carusella je jedan od najvažnijih novijih bendova, u zadnje vrijeme sve zanimljivije izraelske alternativne rock'n'roll scene - OSVOJITE ULAZNICE

Carusella
Carusella (Močvara)
Više o

močvara

,

umor

,

koncert

,

majstori renesanse

,

200 m

,

Cristophe Lemaitre

Ove nedjelje, 19. rujna Močvara će u suradnji s Veleposlanstvom Izraela u Hrvatskoj u svojem klubu ugostiti domaće rock'n'roll snage nakon kojih će nastupiti odličan izraelski bend Carusella koji se trenutno špancira Europom na turneji.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Carusella je jedan od najvažnijih novijih bendova, u zadnje vrijeme sve zanimljivije izraelske alternativne rock'n'roll scene. Dvojac iz Tel Aviva, osnovan je nedaleke 2007. godine, a od tada su često nastupali u Europi i S.A.D.-u, gdje su odsvirali preko 200 koncerata, učestvovali na cijenjenim festivalima poput npr. „SXSW" (Austin,Texas) te svirali s bendovima poput Editors, Deerhoof, Torche, Kylesa,...

carusella__d5c.jpg
Carusella

Svakom njihovom novom turnejom sve više se širi priča o karizmatičnom i uživo izrazito energičnom bendu u kojem svira tek dvoje ljudi - gitaristica i pjevačica egzotičnog izgleda Tamar Afek i bubnjar i pjevač Guy Shechter, koji je svirao u mnogim izraelskim bendovima, između ostalih i u čuvenim Monotonix.

Koristeći samo gitaru i bubanj doslovno rastežu granicu zvuka uobičajenih bendova i donose novu i osvježenu definiciju žestoke rock glazbe. Zvuk i vibracije koju stvaraju na neke trenutke se doimaju teškim i agresivnim, dok se opet u isto vrijeme mogu opisati kao „catchy" i „popy", uz jako prisutnu nadahnutu i specifično žensku žestoko-nježnu energiju pjevačice Tamar.

Kao utjecaje navode bendove Motorhead, Melvins, AC/DC, Pj Harvey, Jesus Lizard, Qotsa, Fugazi, Helmet, Don Cabalero, Meshuggah, iz kojih su crpili inspiraciju za svoje pjesme protkane emocijama i sirovom snagom. Carusella obožavaju svirati na podu u sredini kluba okruženi publikom sa svih strana, pa će tako biti i ovaj put u Močvari. Kao i izraelski kolege, već spomenuti Monotonix, u tim situacijama skaću, padaju, isprepliću se s publikom, stvarajući tako pravi rock'n'roll doživljaj.
www.myspace.com/carusella

Atmosferu će u Močvari zagrijati domaće snage:

Umor (Zagreb)
www.myspace.com/umordoom
Zagrebačka stoner doom post metal četvorka s novim materijalom šamara vaše slušne receptore dok se album prvijenac miješa i kuje u dubinama studijskih grotlova. Prije pohoda na europske fronte pretpremijerno poslušajte novokovane epske uspješnice!

ruiz.jpg
Ruiz

Joe 4 (Zagreb)
www.myspace.com/joe4rds6s

Joe 4 su trio koji je počeo radom 2008. godine, a 2009. snimaju svoje prvo izdanje, EP od 4 pjesme kroz samo-izdano web izdanje. Sama glazba i pjesme Joe 4 nalikuje na dobar dio kreativne epohe američke noise-rock underground scene 90-tih, donosi bogato strukturirane aranžmane, slojevite i kompaktne, bučne kompozicije pune bijesa, sarkazma i ciničnosti te se bez ikakvih predrasuda mogu staviti rame uz rame buntovnih i prgavih opscenih slika kojima stilistika i manirizam žanra obiluje.

Ruiz (Zagreb)
www.myspace.com/ruizdickrock
Zagrebački fuzz rokeri Ruiz 2010. godinu posvetili su studijskom radu i upravo dovršavaju svoj drugi album. Publici će predstaviti nekoliko novih pjesama u kombinaciji s generacijskim hitovima s prvog albuma. Bit će brzo, bit će glasno, bit će Ruiz!

Upad: 25kn

14.09.2010. 11:33:00
Novi komentar
nužno
nužno