« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
NAJAVE

Izlog suvremenog zvuka u Studentskom centru od 3. do 6. svibnja

Peto izdanje međunarodnog glazbenog festivala Izlog suvremenog zvuka održat će se od 3. do 6. svibnja u nekoliko prostora Studentskoga centra u Zagrebu, nastupima stotinjak umjetnika iz dvanaest zemalja

Dođite u Studentski centar
Dođite u Studentski centar (SC)
Više o

Studentski centar

,

Kultura promjene

,

Izlog suvremenog zvuka

Programi će se održavati u Teatru &TD, Galeriji SC, MM centru i Francuskom paviljonu. Ulaz na festival je besplatan. U Zagrebu će se predstaviti umjetnici iz Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke, Portugala, Slovenije, Srbije i Švicarske. Glazbenici skladatelji, umjetnici zvuka, glazbeni istraživači i improvizatori, samouki majstori i izumitelji instrumenata predstavit će se kroz skoro 30 programa s područja suvremenoga zvuka.

Davorka Begović, umjetnička voditeljica festivala, ističe kako je "Izlog suvremenog zvuka" i platforma za radove u nastajanju, istraživačke procese koja otvara prostor za stvaranje novih ideja, pokretanje novih inicijativa i suradnji. "Upravo u tom nastojanju, ovogodišnji Izlog donosi opsežniji edukativni program - radionice za glazbenike, graditelje DIY instrumenata i oblikovatelje zvuka", najavila je.

Ususret festivalu priprema se bogati uvodni program, razgovori s umjetnicima u suradnji s partnerima, Multimedijalnim institutom, Galerijom Močvara, festivalom Sonic Acts i Francuskim institutom. Razgovor s intermedijalnim umjetnikom Phillom Niblockom te skladateljem i glazbenikom Thomasom Ankersmitom moderirat će Petar Milat, održat će se u utorak, 18. travnja, a zajednički koncert imat će dan poslije u Velikoj dvorani &TD-a. Niblock, 83-godišnji njujorški pionir minimalizma, kultni filmaš i glazbenik, vraća se u Teatar &TD nakon sedam godina. Na zagrebačkom koncertu dvojica će umjetnika predstaviti svoje nove solističke radove, kao i zajednički set, a glazbu prati projekcija Niblockovih filmova od kojih je većina rijetko prikazivana.

U Kinu SC 22. travnja će se održati koncertom članova nekadašnje alternativne noise rock grupe SexA - nastupit će Ivan Bilosnić Bic, Ratko Danilović i Nino Prišuta, šahtofonisti Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo, saksofonist Damir Prica Kafka i multimedijski umjetnik Ivan Marušić. MM centar će u utorak, 2. svibnja, imati projekciju filma "Elektro-Pitagora: Portret Martina Bartletta" o skladatelju i ponosnom homoseksualcu koji je sedamdesetih i osamdesetih prvi upotrijebio 'mikro računalo'. Redatelj Luke Fowler tim filmom odaje počast Bartlettovim glazbenim idejama i djelu. mIstu večer u Polukružnoj dvorani Teatra &TD održat će se i koncert na kojemu će nastupiti trojica improvizatora - Pierre Bastien (DIY instrumenti i truba), Franz Hautzinger (skladatelj i trubač) i Alen Sinkauz (skladatelj, basist).

Najavljena je i radionica, za puhače i druge glazbenike instrumentaliste te za oblikovatelje zvuka, obje pod vodstvom berlinskoga puhačkog ansambla Zinc & Copper, od 1. do 3. svibnja. Završni koncert voditelja i polaznika radionice zatvorit će prvi dan festivala, 3. svibnja u Velikoj dvorani &TD-a.

17.04.2017. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno