« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina

Izjave tjedna - 2. do 9. srpnja

POGLEDAJTE VIDEO - U lipnju je bilo 10 tisuća manje nezaposlenih nego u svibnju, pohvalila se Kosor usred masovnog zapošljavanja na sezonskim poslovima

(Infopunkt.tv)
Više o

Jadranka Kosor

,

Gordan Jandroković

,

Ivo Josipović

,

izjave tjedna

,

Dražen Bošnjaković

Hrvatska je ovoga tjedna dobila još jednog novog ministra. To je Dražen Bošnjaković koji će na mjestu ministra pravosuđa zamijeniti Ivana Šimonovića, koji odlazi u New York na novu dužnost u Ujedinjenim narodima.

Premijerka Jadranka Kosor predložila je Bošnjakovića, inače dosadašnjeg državnog tajnika u ministarstvu pravosuđa, za novog ministra Hrvatskom saboru, što je Sabor i prihvatio.

Predsjednik Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Patrick Robinson je nakon sastanka s predsjednikom države Ivom Josipovićem izrazio nadu da će sva pitanja u vezi suradnje Hrvatske i Haaškog suda uskoro biti riješena. Josipović je pritom naglasio da sve zločine treba kazniti, a Robinsona je informirao o svemu što je hrvatsko pravosuđe učinilo po tom pitanju od početka Domovinskog rata pa do danas.

Omjer zaposlenih i korisnika mirovina govore da će mirovinski fondovi biti u sve težoj situaciji, a perspektiva je još lošija jer će idućih godina u mirovinu ići „baby boom" generacija, rođena nakon Drugog svjetskog rata, pa će se omjer još više pogoršati ako ne dođe do bitnih promjena u zapošljavanju, naglasio je predsjednik Ivo Josipović.

Premijerka Jadranka Kosor je ovoga tjedna ponosno izvijestila o 10,5 tisuća manje nezaposlenih u lipnju. Pozvala se na podatke zavoda za zapošljavanje i rekla da je 41 posto novozaposlenih posao našlo na sezonskim poslovima. Ali nije napomenula podatak da je nezaposlenost još uvijek puno veća nego u istom razdoblju prošle godine.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković izjavio je na novinarskoj konferenciji nakon susreta s njegovim islandskim kolegom Ossurom Skarphedinssonom da će Hrvatska ući u EU nešto prije nego Island i pomagati Islandu, kao što je ta otočna država pomagala Hrvatskoj kod ulaska u NATO, a i prva je država koja je priznala Hrvatsku. (Infopunkt/metro-portal)

09.07.2010. 18:18:01
Novi komentar
nužno
nužno