« Knjiga
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
RECENZIJA KNJIGE

„Izgubljeni Caravaggio“ – roman koji nije samo zabavan, nego vas može i educirati

Kao četrnaesti nastavak serijala o Gabrielu Allonu, moramo priznati da ni malo ne razočarava

Sjajan roman Daniela Silve
Sjajan roman Daniela Silve (Znanje)
Više o

izdavačka kuća Znanje

,

recenzije knjige

,

Daniel Silva

,

Izgubljeni Caravaggio

Naklada Znanje nam donosi još jedno fantastično djelo Daniela Silve - „Izgubljeni Caravaggio", engleski „The Heist". Kao četrnaesti nastavak serijala o Gabrielu Allonu, moramo priznati da ni malo ne razočarava.

Čovjek bi pomislio da će se nakon tolikog broja nastavaka priče izjaloviti, međutim, Silva je daleko od toga da se njegovim pričama dogodi nešto tako strašno. Upravo zbog toga ga i obožavaju njegovi čitatelji. Neki ga čak smatraju i najboljim živućim piscem trilera. Opisi njegovih likova su toliko uvjerljivi da se čovjek može osjećati kao da su mu dio obitelji dok su teme o kojima piše originalne i u neprestanoj dinamici. Priče Daniela Silve nisu samo zabavne nego mogu i obrazovati čitatelja, a teme izvlači iz aktualnih svjetskih događanja. No, vrijeme da provjerimo o čemu se to radi u ovom nastavku o Gabrielu Allonu.

Jednog dana, sada već legendarni restaurator i špijun Gabriel Allon dobiva iznenadan poziv talijanske policije dok je u Veneciji obnavljao oltarsku sliku. Njegov prijatelj Julian Isherwood priveden je kao mogući osumnjičenik za ubojstvo. Trgovac umjetninama spotaknuo se na mrtvo tijelo na mjestu zločina pokraj Jezera Como. Kako bi ga spasio Gabriel dobiva naizgled jednostavan zadatak koji treba riješiti. Mora pronaći najvažnije nestalo umjetničko djelo na svijetu. Međutim, mrtvac je čovjek s velikom tajnom. Bio je špijun koji trgovao ukradenim umjetninama i prodavao ih misterioznom kolekcionaru. Među mnoštvom ukradenih djela koji se mogu naći u njegovom posjedovanju nalazi se i nestalo remek-djelo za kojim Allon traga; Caravaggiovo Rođenje Kristovo sa svetim Franjom i svetim Lovrom. Gabriel kreće u avanturističku potjeru i uključuje se u istragu koja ga provoza cijelom Europom. Na kraju dođe do male privatne banke u Austriji gdje se krije opasan čovjek s bogatstvom jednog od najokrutnijih diktatora ljudske povijesti!

Rođen 1960. godine u Michiganu, Daniel Silva započinje svoju životnu avanturu i odrasta u Kaliforniji gdje diplomira na državnom sveučilištu u Frensu. Svoju karijeru kao spisatelj je zapravo započeo kao novinar u United Press Inrenational. Pisanju knjiga posvetio se 1997. godine te su mu svi romani do sada postali svjetski bestseleri. Sada imate priliku pročitati i najnovije izdanje na hrvatskom jeziku. Knjigu „Izgubljeni Caravaggio" sada možete pronaći u izdanju naklade Znanje te ga nikako nemojte propustiti!

07.10.2018. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno