« Muškarci
objavljeno prije 9 godina
SPRIJEČITI NA VRIJEME

Izbjegnite svađe s partnericom

Ako vam partnerica redovito prigovara i stalno se svađa s vama možda je uzrok tome činjenica da joj za to zaista dajete povoda

Dobar savjet zlata vrijedi :)
Dobar savjet zlata vrijedi :) (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

veze

,

svađa

,

partneri

,

sukobi

,

ljubavni odnosi

Istina je takva da muškarci ne vole svađe, ne vole "zvocanje", ne vole prigovore, ali takve stvari je katkada teško izbjeći. Pa ipak, ako ste među onima koji su stalno u položaju da ih partnerica kritizira i da se snjima svađa, to ne mora značiti da je ona jednostavno takvog karaktera - možda joj samo dajete povoda da vas napada. Morat ćete se malo potruditi i uzeti u obzir neke stvari ako ne želite da se priča ponavlja ispočetka.

Svađa zbog privlačenja pozornosti 

Kada se partnerica tuži kako više ne izlazite kao prije to znači da se u njoj javljaju nostalgični osjećaji i da vam ukazuje kako ste se prije možda više trudili oko nje. Jednom na mjesec ju iznenadite nekim spontanim potezom poput ugodne šetnje, romantične večere ili neke sitnice. Ukoliko se, kada vam ona počne pričati o tome što je bilo nekad, vi postavite obrambeno, to će svakako potaknuti daljnju svađu.  

Svađe zbog vaših prijatelja

Njeno kritiziranje činjenice da s prijateljima provodite puno vremena u njenim mislima poteže pitanje koliko ste odgovorni i zreli. To znači da se dvoumi oko vaših odluka. U tom slučaju pozovite ju da ide s vama u društvo vaših prijatelja. Možda ona želi provesti neko vrijeme s vama i s njima kako ne bi bila vaša nevidljiva partnerica te kako bi joj vi potvrdili da ste s njom i da vam nije problem dovesti je pred svoje društvo. Kada vidi da su vaši prijatelji normalni dečki (bar se nadamo) i da imaju standardne muške priče više joj druženje s njima neće biti misteriozno ni zanimljivo i vi ćete moći i dalje sami odlaziti k njima.  

Svađe oko novca

Ako partnerica okrene očima kad vi kupite nešto što ona ne smatra potrebnim, aludira na rasipnost s vaše strane. To odmah poteže pitanje oko kontrole i sigurnosti. Kako bi to u potpunosti izbjegli napravite neki plan oko novca, postignite neki zajednički dogovor. Žene rado pristaju na to da si vi kupite nešto za sebe jer tad je i ona sigurna da će dobiti nešto kad to bude željela. 

Intimne svađe

Na libido žene mogu utjecati mnoge stvari, a među njima je i kontracepcija - zato morate razumjeti da im nije uvijek do seksa. U takvim situacijama trebaju vašu blizinu i romantiku. Umjesto da se svađate radije ju pitajte što bi ona željela. Brojna istraživanja pokazuju da zagrljaji i maženje na žene djeluju kao afrodizijak. U romantičnim trenutcima bolje nemojte pričati o seksu jer to može dovesti do svađe; radije se prilagodite njenim željama. Dajte joj ono što joj treba u tim trenutcima, a ona vam to sigurno neće zaboraviti.

Još nekoliko korisnih savjeta

Kada partnerica izrazi svoju pritužbu (kakva god ona bila) nemojte je zaskočiti s pitanjima zašto to radi jer će to u njoj probuditi obrambeni mehanizam. Radije izaberite pitanja koja se odnose direktno na rješavanje problema. Ne pripisujte njeno ponašanje PMS-u ili umoru (što je muškarcima općenito najlakše učiniti) jer su kod nje to ponekad ozbiljni problemi. Kada govori ne prekidajte ju. Ukoliko ne želite svađu, poslušajte je do kraja i potom izrazite svoje mišljenje, a onda je zagrlite ili pomazite kako bi joj dali do znanja da vam je stvarno stalo i da je sasvim razumijete.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

07.07.2014. 21:34:00
Novi komentar
nužno
nužno