« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
STRAH OD ŠPIJUNA

Iz Renaulta uvjeravaju da je njihova tehnologija sigurna

Renault je suspendirao trojicu visokih dužnosnika, uključivo i člana upravnog odbora, zbog "curenja" informacija nakon čega su oživjeli strahovi od industrijske špijunaže

Renault Twizy
Renault Twizy (MWN)
Više o

Renault

,

industrijska špijunaža

Francuski proizvođač automobila Renault u subotu je priopćio da je međunarodna mreža možda i došla u posjed podataka o programu razvoja električnih automobila, ali da su njegove ključne tehnološke tajne sigurne te da neće doći do zastoja u proizvodnji vozila, prenosi Hina. "Nismo izgubili ni dana glede predstavljanja naša četiri električna automobila", izjavio je Patrick Pelata za Le Monde i istaknuo da je Renault "žrtva organizirane međunarodne mreže".

Renault je suspendirao trojicu visokih dužnosnika, uključivo i člana upravnog odbora, zbog "curenja" informacija nakon čega su oživjeli strahovi od industrijske špijunaže, a francuska vlada smjesta upozorila na "opću opasnost" za francusku industriju. Dužnosnici su osumnjičeni da su prosljeđivali podatke o važnu programu razvoja električnih vozila, ključnu za Renaultovu poslovnu strategiju koji je zajedno sa svojim japanskim partnerom Nissanom u taj program uložio milijarde eura.

Ured francuskog predsjednika zatražio je istragu, rekao je izvor u petak. "Elizej je zadužio DCRI (obavještajnu službu) za istragu. Ona slijedi kineski trag". Francuska država posjeduje 15 posto Renaulta. Kina, gdje ispušni plinovi sudjeluju sa 70 posto u onečišćenju u velikim gradovima, snažno ustrajava na razvoju "zelenih" vozila u okviru razvoja vlastite automobilske industrije. Francuski ministar industrije Eric Besson novinarima je u četvrtak rekao da je izraz "gospodarski rat" prikladan za opis onoga što se dogodilo u slučaju Renaulta.

08.01.2011. 17:07:32
Novi komentar
nužno
nužno