« Skijanje
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
OZLJEDA

Ivici Kosteliću puknuo meniskus

Rezultati druge magnetne rezonance ipak su nepovoljni, danas odluka o operaciji

Hoće li Ivica na operaciju odlučit će se danas
Hoće li Ivica na operaciju odlučit će se danas (Arhiva)
Više o

Ivica Kostelić

,

ozljeda

,

operacija meniska

,

koljeno

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić, zbog nepovoljnih avionskih linija, jučer nije iz Sočia uspio doći do Basela nego je doputovao u Zagreb gdje mu je kasno sinoć dr. Igor Borić napravio magnetnu rezonancu kojom je utrvrđeno puknuće prednjeg roga i korpusa medijalnog meniska desnog koljena.

Ivica Kostelić je jutros otputovao u Basel gdje će kod liječnika Wernera Muellera i Claudea Muellera, koji su već nekoliko puta operirali njegovo koljeno, obaviti dodatne pretrage nakon kojih će odlučiti treba li napraviti novi opetarivni zahvat.

Kostelić se nakon pobjede u nedjeljnoj superkombinaciji u Krasnajoj Poljani, kojom je osvojio mali kristalni globus u ovoj disciplini i povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, požalio na bolove u desnom koljenu koje je osjetio tijekom vožnje slaloma.

Nakon obavljenog pregleda magnetnom rezonancom u klinici u Krasnajoj Poljani snimke nisu pokazivale dodatna oštećenja, pa se sumljalo da se radi o nagnječenju zgloba koljena, ali je pregled kod dr. Bojanića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku otkrio povrede zbog kojih će Ivica Kostelić najvjetojatnije morati na još jednu operaciju desnog koljena koje je bilo operirano: 1998., 1999., 2001., 2003., 2004, 2009. i 2011. godine, a većina tih operativnih zahvata napravljena je upravo u klinicu u Baselu.

13.02.2012. 13:25:00
Novi komentar
nužno
nužno