objavljeno 13.02.2012. 13:25:00
OZLJEDA

Ivici Kosteliću puknuo meniskus

Rezultati druge magnetne rezonance ipak su nepovoljni, danas odluka o operaciji

Hoće li Ivica na operaciju odlučit će se danas
Hoće li Ivica na operaciju odlučit će se danas (Arhiva)

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić, zbog nepovoljnih avionskih linija, jučer nije iz Sočia uspio doći do Basela nego je doputovao u Zagreb gdje mu je kasno sinoć dr. Igor Borić napravio magnetnu rezonancu kojom je utrvrđeno puknuće prednjeg roga i korpusa medijalnog meniska desnog koljena.

Ivica Kostelić je jutros otputovao u Basel gdje će kod liječnika Wernera Muellera i Claudea Muellera, koji su već nekoliko puta operirali njegovo koljeno, obaviti dodatne pretrage nakon kojih će odlučiti treba li napraviti novi opetarivni zahvat.

Kostelić se nakon pobjede u nedjeljnoj superkombinaciji u Krasnajoj Poljani, kojom je osvojio mali kristalni globus u ovoj disciplini i povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, požalio na bolove u desnom koljenu koje je osjetio tijekom vožnje slaloma.

Nakon obavljenog pregleda magnetnom rezonancom u klinici u Krasnajoj Poljani snimke nisu pokazivale dodatna oštećenja, pa se sumljalo da se radi o nagnječenju zgloba koljena, ali je pregled kod dr. Bojanića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku otkrio povrede zbog kojih će Ivica Kostelić najvjetojatnije morati na još jednu operaciju desnog koljena koje je bilo operirano: 1998., 1999., 2001., 2003., 2004, 2009. i 2011. godine, a većina tih operativnih zahvata napravljena je upravo u klinicu u Baselu.

13.02.2012. 13:25:00
http://m.metro-portal.hr/ivici-kostelicu-puknuo-meniskus/68197/