« Seks
objavljeno prije 11 godina
MYTHBUSTERS

Istine i laži o seksu

Neke stvari jednostavno uzimamo zdravo za gotovo, a radi se o lažnim informacijama koje trebamo ispraviti

Što mislimo da znamo o seksu
Što mislimo da znamo o seksu (Shutterstock)
Više o

seks

,

penis

,

orgazam

,

predrasude

,

vagina

,

zablude

,

istine

Seks je omiljena tema raznih napisa u medijima, no često informacije o seksu dobivamo kao mladi i neiskusni ljudi i prihvaćamo savjete starijih koji ne da nisu uvijek točni, nego se dobrim dijelom temelje na mitovima i legendama koje sa stvarnošću nemaju nikakve veze.

Tako, primjerice, tvrdnja da je penis najbolji alat za postizanje orgazma kod žena spada u mitove koji nisu istiniti. Čak 81 posto orgazama kod žena postiže se oralnim seksom, a postoji priličan broj poza u seksu kod kojih žene, zbog specifičnog kuta i položaja, jednostavno ne mogu doživjeti orgazam.

Priče o tome koliko je dugo netko vodio ljubav s partnericom često poprimaju stvarno mitološke dimenzije, no oni skeptični će reći da je u principu prosjek oko 10 minuta. Na žalost, ni ta brojka nije istinita, jer prosječna penetracija traje tek 5.4 minute.

Možda će vas netko pokušati utješiti da još niste dosegli vrhunac svoje seksualnosti. To će biti istina ako imate manje od 18 godina i muško ste, ili 28 godina i žena ste. U svim ostalim slučajevima, već ste prošli vrhunac jer upravo u tim godinama počinje opadanje razina testosterona i estrogena.

Ako vam stariji i iskusniji dečki savjetuju da ne puštate porniće dragoj jer ih žene ne vole, znajte da nemaju pojma. Žene se uzbude nakon samo par minuta pornića, čak i tijekom predigre na filmu, dok je muškarcima zanimljivija akcija.

Kad ste na moru, pokušajte savladati urođenu sramežljivost i svratite do najbliže nudističke plaže. Naime, muškarcima sunce na genitalijama može pojačati seksualni nagon i 70 posto, a izaziva i snažnu reakciju kod žena. Stoga, zaboravite na sve oko sebe i osunčajte dobro intimne dijelove, isplatit će vam se.

Ako vam se draga žali da vam sperma nije baš najboljeg okusa i da ona ne bi voljela više pružati oralni seks, bacite se na ispijanje kave, jer ona dokazano poboljšava ukus sperme. Nemojte nas pitati tko je to isprobavao, istraživanje je bilo anonimno ...

Za kraj, evo dvije laži u koje stvarno ne smijete vjerovati: ne, muškarcima seks ne pada na pamet svakih 7 sekundi (nego par puta dnevno) i ne, seks u braku ne postaje lošiji, nego upravo suprotno!

30.05.2013. 23:04:00
Novi komentar
nužno
nužno