« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
SNAGA ŠARENOG BUKETA

Istina je! Cvijećem se može osvojiti žensko srce

Cvijeće i romantika su toliko povezani da sam boravak u prostoriji s procvalim biljkama može djevojkama smekšati srce

Fotografija vijesti
Više o

ljubav

,

cvijeće

,

muškarci i žene

,

romantika

,

spoj

Svima nam je dobro poznato da je s vremena na vrijeme pristojno i poželjno djevojkama pokloniti cvijeće, no znanstvenici su dokazali kako su mirišljavi buketi uistinu put do ženskog srca.

Francuska studija pokazala je kako će ženama muškarci biti atraktivniji i lakše će pristati na spoj sa strancem ako se blizu njih nalazi šareno cvijeće. Povezanost romantike i cvijeća je tolika da muškarci čak ne moraju darovati buket kako bi djevojkama smekšali srce, dovoljno je da se nalazite kraj šarenog, procvalog bilja.

Istraživanje je provedeno na francuskom sveučilištu Université de Bretagne-Sud gdje je psiholog Dr. Nicolas Gueguen proveo dva istraživanja o privlačnosti.

U prvoj studiji sudjelovalo je 46 studentica koje su bile podijeljene u dvije skupine. Prva skupina je gledala video snimku muškarca u sobi ukrašenoj cvijećem, dok je druga grupa volonterki gledala istu snimku ali u prostoriji bez biljaka. Eksperiment je pokazao da je djevojkama koje su bile okružene cvijećem muškarac bio privlačniji te su bile voljnije izaći s njime na spoj nego studentice iz druge grupe.

Kako bi potvrdio rezultate iz prvog testa, dr. Gueguen je ponovio eksperiment, no u ovoj studiji sudjelovale su 122 djevojke bez partnera. Za razliku od prve studije, volonterke su u ovom istraživanju upoznale muškarca - glumca koji ih je zvao na spoj.

Rezultati su pokazali da je polovica djevojaka koje su gledale snimku u sobi bez cvijeća prihvatilo poziv na spoj, s druge strane, 81 posto studentica iz sobe s cvijećem odlučilo je izaći s muškarcem.

"Ovi rezultati potvrđuju popularno vjerovanje da cvijeće ima moć aktiviranja romantike prilikom izlaska na spojeve", kaže dr. Gueguen.

21.01.2012. 17:45:06
Novi komentar
nužno
nužno