« Žene
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
ROMANTIČNA FIKCIJA

Isplati li se čekati princa na bijelom konju?

Hoću li ikad pronaći pravog muškarca? To je pitanje koje si postavlja svaka žena nakon neuspjelog spoja, ili prekida s dečkom koji se jednom činio obečavajućim

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

vjenčanje

,

žene

,

brak

,

potraga

,

savršeni muškarac

Kada niste udane, a ništa se ni ne nazire na obzorju, teško je zadržati vjeru da će se pravi muškarac ikada pojaviti. No, nova knjiga koja je objavljena u SAD-u ovaj tjedan, potiče na odustajanje od beskonačnog iščekivanja. Autorica Lori Gottlieb u svojem izdanju pod nazivom "Udajte se: Metode za skrasiti se uz dovoljno dobrog", tvrdi da ako ste u kasnim 20-tima, bolje se skrasiti s prihvatljivim muškarcem kojeg trenutno viđate, nego se zaplesti u beskonačnu potragu za pravom ljubavi. Prema Gottlieb, tip muškarca o kojem djevojke sanjaju proizvod je idalizirane romantične fikcije koju nam serviraju mediji. Zbog toga se događa da mnoge djevojke odustaju od izglednih veza u potrazi za lažnim snovima.

Pretjerana romantizacija ljubavi dovela je do toga da se sasvim pristojan muškarac previše kritizira, zbog čega njegove kvalitete koje bi ga činile dobrim suprugom ostanu neprimjećene, navodi autorica. No je li doista bolje vjerovati, da ako ste u 30-tima ili 40-tima, trebate se zadovoljiti onim što trenutno imate, nego tražiti nedostiženi ideal? Kako tvrdi Gottlieb, inače samohrana majka u 40-tima, odgovor je nedvosmisleno da. Smatra kako nema smisla čekati, veliku, srcedrapajuću romansu, kada je istina da brak ionako nije festival strasti. Pogledajte samo Brada i Angelinu. Bili su najljepši par u Hollywoodu kada su započeli svoju vezu, no nakon 6 godina i šestero djece, očito više ne mogu zajedno.

Razgovarajte s ljudima iz drugih kultura koji su se odlučili na dogovoreni brak i argument je isti. Završili su s partnerom koji je najprikladniji za svakodnevni život. Romantična ljubav je prolazna, a strast u braku često nije prioritet.

Oko 144.200 žena razvelo se samo u Britaniji 2007., a očekuje se da će stopa porasti zbog recesije. Statistike također pokazuju da brakovi koji se dogode kasnije u životu imaju više šansi za opstanak, dok je grupa s najvećim postotkom razvoda ona u kasnim 20-tima.

Gottlieb tvrdi da ako pitate bilo koju solo heteroseksualnu ženu u 40-tima za čim najviše žudi, vjerojatan odgovor bit će muž i djeca. Ipak, nikad ne znate kada će se pravi muškarac pojaviti, dok se ne pojavi. Bolje je biti solo i nadati se, nego završiti u lošem braku koji će kulminirati bolnim, dugim razvodom.

22.02.2013. 18:19:00
Novi komentar
nužno
nužno