« Žene
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
EH, DA... :)

Inteligentne žene privlače muškarce - u teoriji

Ispostavilo se da "psihološka distanca" inteligentne žene čini atraktivnijim

Pamet je seksi - u teoriji
Pamet je seksi - u teoriji (Arhiva)
Više o

inteligencija

,

žene

,

privlačnost

Inteligentne žene muškarci smatraju izuzetno privlačnim, no svejedno im nije baš jednostavno naći partnera, jer ako ćemo vjerovati istraživanju provedenom na sveučilištu u Buffalu, jači spol zapravo misli da su pametne žene izazovne samo u teoriji. 

Ispostavilo se da "psihološka distanca" inteligentne žene čini atraktivnijim, navodi se u studiji objavljenoj u stručnom časopisu 'Osobnost i socijalna psihologija', ali suština nije tako pozitivna kao što djeluje na prvi pogled.

Sve te tvrdnje o tome kako je inteligencija seksi pale su u vodu kada su suočene s kontratezom. Heteroseksualni muškraci rado bi bili u vezi s inteligentnom ženom, sve dok ih ona intelektualno ne nadmaši.

Da se vratimo na "psihološku distancu": to je kada se pojedinac oslanja na apstrakciju, da bi formirao određeni stav o događaju ili situaciji koja je udaljena u vremenu, prostoru ili je samo hipotetička.

Dakle, dok se u teoriji priča o inteligentnim ženama, muškarci ih smatraju izuzetno privlačnim... Ali kad se uživo nađu u prilici da budu u kontaktu s pametnom ženom, perspektiva se mijenja.

Ranija istraživanja na ovu temu pokazala su da inteligencija generalno čini da ljude doživljavamo kao privlačnije, ali se sve mijenja kad se ispostavi da je žena pametnija od muškarca s kojim je u vezi

05.08.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno