« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
HMM :)

Inteligencija se vidi u - neredu?

Rezultati istraživanja pokazali su da su osobe koje su radile u neurednoj okolini i na čijim je radnim stolovima vladao kaos, imale puno kreativnije ideje od svojih kolega

Neurednost je znak genijalnosti
Neurednost je znak genijalnosti (Arhiva)
Više o

nered

,

inteligencija

,

znakovi inteligencije

Inteligencija se manifestira na razne načine, ponekad i stvarno nevjerojatne, pa je tako najnovije istraživanje pokazalo da oni kojima je radni stol pretrpan svime i svačime zapravo nisu neuredni već - genijalni?

Je li vam radni stol pretrpan papirima, šalicama od kave i biljkama na izdisaju? Iako takav nered nije za pohvalu, znanstvenici su stali u vašu obranu i kažu: neurednost je znak genijalnosti.

Stručnjaci sa Sveučilišta u Minnessoti otkrili su kako kreativne osobe vole kaos u radnoj sredini. "Neuredno okruženje inspirira i nadahnjuje te raskida veze s uhodanim modelom", poručuju oni.

Rezultati istraživanja pokazali su da su osobe koje su radile u neurednoj okolini i na čijim je radnim stolovima vladao kaos, imale puno kreativnije ideje od svojih kolega na čijim je stolovima vladao red.

Za urednim stolovima radile su osobe koje vole strogo slijediti pravila i koje su organizirane i pouzdane. I jedne i druge imaju svoje kvalitete.

Ovo istraživanje imalo je za zadaću pokazati da neurednost nije znak lijenosti i isključivo negativna karakteristika, kako se smatra.

Svojedobno su radni stolovi Alberta Einsteina i Stevea Jobsa također bili puni papira i svega drugoga.

U svoju obranu, Einstein je jednom rekao: "Ako je neuredan stol znak neurednog uma, čega je onda znak prazan stol?".  

12.07.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno