« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
USPJEŠNO UBACIVANJE

Injekcija vitamina smanjuje tumor u jednom danu

Vitamin E ključan je za borbu našeg tijela protiv bolesti, a sada je otkrivena i njegova posebna formacija koja uništava stanice raka

(Dreamstime)
Više o

Rak

,

vitamin E

,

injekcija

,

tokotrienol

Znanstvenici sa Sveučilišta u Glasgowu i Sveučilišta u Strathclydeu otkrili su nevjerojatnu terapiju kojom se u 24 sata smanjuje tumor. Radi se o injekciji vitamina E koja ima brz učinak, a tumor potpuno nestaje već za deset dana. Taj vitamin uspješno je uništavao stanice raka kože, ali stručnjaci su uvjereni da će djelovati i za druge vrste raka.

Odavno se zna da je vitamin E ključan za borbu ljudskog tijela protiv raznih bolesti, a u zadnjih nekoliko godina se pokazalo da jedna specifična formacija vitamina E, tokotrienol, napada stanice raka. Tokotrienol se nalazi u palminom ulju, kakao maslacu, ječmu i pšeničnim klicama.

Još se tijekom devedesetih godina uspostavilo da ima sposobnost zaustavljanja rasta stanica raka dojke, no znanstvenici ga nisu mogli ubaciti u ljudsko tijelo a da pritom ne uništava zdrave stanice.

No, sada su ga stručnjaci uspjeli 'prokrijumčariti' pokraj zdravih stanica i našli su način kako da pogodi pravu metu, odnosno tumor. Zatvorili su tokotrienol unutar tisuća mikroskopskih mjehurića masti, što mu je omogućilo da putuje kroz tijelo bez uništavanja zdravih stanica.

Mjehuriće su potom uputili ravno prema tumoru tako da su tokotrienol omotali proteinskim transferinom čija je zadaća praćenje željeza kroz krvotok prema određenom mjestu gdje ga apsorbiraju stanice. Željezo je, naime, stanicama ključno kako bi se mogle razmnožavati.

Autori studije smatraju kako je ovaj rezultat vrlo ohrabrujući i nastavit će svoje istraživanje kako bi saznali djeluje li takva injekcija vitamina E i na ostale vrste raka.

25.12.2009. 20:25:54
Novi komentar
nužno
nužno