« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SJAJNO!

Indijski ginseng je riznica zdravlja

Još u brojnim povijesnim knjigama možemo pronaći potvrde o njezinom ljekovitom djelovanju i dobrobiti za zdravlje, a koristi se i danas diljem svijeta

Čudesni indijski ginseng
Čudesni indijski ginseng (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

indijski ginseng

Indijski ginseng ili Indijska zimska trešnja, jedna je od najpoznatijih ayurvedskih biljaka sa širokim spektrom djelovanja. 

Još u brojnim povijesnim knjigama možemo pronaći potvrde o njezinom ljekovitom djelovanju i dobrobiti za zdravlje, a koristi se i danas diljem svijeta.

Uz oralnu primjenu, može se koristiti i lokalno nanošenjem smjese ginsenga i vode direktno na bolno mjesto. U nastavku vam donosimo popis nekih njezinih korisnih karakteristika: 

Bolje pamćenje - dokazano je kako ginseng igra ulogu u rekonstrukciji sinapsa, što smanjuje neurološke poremećaje kod pacijenata oboljelih od Alzheimera.

Bolji seks - ginseng je poznat kao afrodizijak, stoga povećava libido kod muškaraca i žena. Stimulira rad ženskih reproduktivnih organa, smanjuje upale i povećava plodnost, a kod muškaraca poboljšava kvalitetu i broj sjemena. 

Opuštenost - svi smo nekada pod stresom s kojim se nosimo na razne načine, a ginseng je pravo rješenje za opuštanje u takvim situacijama. Znanstvenici su otkrili da njegovo konzumiranje može promijeniti način na koji tijelo reagira na stres. 

Pomlađivanje - istraživanje iz 2016. godine je pokazalo kako je korijen ginsenga bogat antioksidansima, primjerice polifenolima, koji reduciraju slobodne radikale u tijelu i usporavaju proces starenja. 

Zaštita od raka - indijski ginseng se pokazao kao pravi borac protiv raka. Dokazano je kako ima anti-upalna svojstva, potiče regeneraciju stanica i reducira angiogenezu (razvoj krvnih žila oko tumora). 

06.02.2019. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno