« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
SAVJETI

I ljeto nam treba detoks

Voda je najvažnija za zdravlje čovjeka jer ima važnu ulogu u svim fiziološkim procesima organizma

Krenite s vodom
Krenite s vodom (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

detox

Osobe koje ne konzumiraju dovoljnu količinu voća i povrća koja je potrebna organizmu znaju imati simptome poput depresije, kroničnog umora, pada imuniteta i glavobolje. 

Kada se navedeni simptomi pojave, znači da je organizmu potrebno čišćenje kako bi se oporavilo. Čišćenje je najbolje napraviti uz detoksikaciju, a u nastavku vam donosim nekoliko jednostavnih koraka kako ju napraviti.

Za početak počnite sa vodom, koju trebate piti u što većim količinama. Voda je najvažnija za zdravlje čovjeka jer ima važnu ulogu u svim fiziološkim procesima organizma. Pa ne ćudi što je voda neizostavan dio svake detoksikacijske dijete.

Potrebno vam je barem 10 čaša vode na dan kako bi zadovoljili potrebe organizma. Voda će pomoći poboljšati metabolizam, izgled kože i raspoloženje te eliminirati toksine iz organizma.

Mahunarke i integralne žitarice su odličan izvor vitamina, proteina, antioksidansa, minerala i dijetalnih vlakana. Potrudite se da se vaša prehrana  sastoji od smeđe riže, kus kusa, heljde, različitih vrsta graha, slanutka, divlje riže, kruha od integralnog brašna, bulugura, integralne tjestenine i leće.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
06.07.2022. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.07.2022. 18:04
    Zeolit pomaze
Novi komentar
nužno
nužno