« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Hrvatski proizvod za europski brand

Hrvatska jedrilica "Salona 34" nominirana za europski brod godine

Salona 42
Salona 42 (Vojko Bašić, CROPIX)
Više o

hrvatski proizvodi

,

europski brand

,

jedrilica 'Salona 34'

,

AD-brodovi

Najnovija desetmetarska jedrilica solinskog proizvođača brodova "Salona 34" nominirana je za uglednu nagradu europski brod godine, izjavio je danas direktor AD-brodova u Solinu Mihael Primorac.

Po njegovim riječima prvi nastup toga modela broda na nedavnom amsterdamskom sajmu pokazao je da će biti izvanredno prihvaćen među nautičarima.

Najveći uspjeh AD-brodovi iz Solina, koji grade jedrilice od 2002., postigli su "Salonom 37", koja je 2007. proglašena brodom godine u Hrvatskoj, Europi i Americi. Ta tvrtka gradi sedam modela jedrilica i uglavnom ih izvozi na talijansko i nizozemsko tržište.

Atraktivan izgled "Salone 34" dizajnirao je slovenski "J&J dizajn" u suradnji s proizvođačem, dodao je. Europski brod godine proglasit će na najvećem sajmu nautike u njemačkom gradu Duesseldorfu (17.- 25. siječnja 2009.) 11-člani žiri, u kojemu su glavni urednici i voditelji test posada 11 najutjecajnijih nautičkih časopisa u Europi.

Na putu do europskog vrha u Duesseldorfu hrvatsku jedrilicu čeka još nekoliko međunarodnih nautičkih sajmova te testiranje nakon sajma u Barceloni u studenom, presudno za proglašenje europskog broda godine.

"Salona 34" i "Salona 42 ibc" (infusion, basalt, carbon), dvije najnovije jedrilice AD-brodova iz Solina, bile su izložene na nedavnom amsterdamskom jubilarnom 25. sajmu nautike HISWA Boat Showu u marini IJmuiden .

Po riječima direktora razvoja AD-brodova Klementa Jadrešića kod malenih je brodovi čest problem iskorištenost prostora, a upravo na "Saloni 34", kako napominje, najveći je uspjeh dobiveni prostor - od stajaće visine, salona do velikih kabina. (METRO)

10.09.2008. 14:33:56
Novi komentar
nužno
nužno