« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
XD CONCEPT

Hrvatski električni automobil u prodaji od 2012.

Dogovorena suradnja DOK-ING AUTOMOTIVA i Lenovo Hrvatska u proizvodnji prvog hrvatskog elektromobila

XD
XD (DOK-ING)
Više o

DOK ING tvrtka

,

električni automobil

,

Arena Centar

,

Lenovo

,

XD Concept

Tvrtke DOK-ING AUTOMOTIV i Lenovo danas su u novootvorenom Shopping centru Arena predstavile konceptni električni automobil Topless XD Concept.

XD Concept prvi put je predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, a današnje predstavljanje početak je partnerske suradnje DOK-ING AUTOMOTIVA i tvrtke Lenovo Hrvatska u proizvodnji prvog hrvatskog elektromobila s nultom emisijom ugljičnog dioksida i biorazgradivosti. Dvije tvrtke oformile su stručne timove s ciljem ugradnje Lenovo IT opreme u elektromobil.

Predstavljeni topless XD Concept je urbano vozilo koje svojim izgledom, performansama, ugrađenom opremom i autonomijom od 250 kilometara predstavlja idealno rješenje za svakoga koji brzo i efektno želi stići do cilja poštujući najstrože ekološke standarde, rečeno je na predstavljanju.

"Topless XD Concept je zadnje vozilo koje ćemo u konceptnoj formi predstavljati do početka serijske proizvodnje, a sljedeći automobil bit će gotovo, homologizirano vozilo koje će se moći naručiti i kupiti od 21. lipnja 2012. godine", najavio je direktor tvrtke DOK-ING AUTOMOTIV Tomislav Boško.

Dodao je kako je za DOK-ING AUTOMOTIV partnerstvo sa globalnom kompanijom kao što je Lenovo izuzetno važno jer će dvije tvrtke zajedno raditi na razvoju složenih komunikacijskih rješenja u vozilu i informatičkom sučelju vozača.

U Lenovu Hrvatska ističu da je suradnja s DOK-ING AUTOMOTIVOM zasnovana na zdravom temelju zajedničke vizije održivog razvoja i poslovne mogućnosti ugradnje određenih dijelova IT opreme u prvi hrvatski električni automobil.(hina/metro-portal)

05.11.2010. 20:42:00
Novi komentar
nužno
nužno