Hrskava tortilja s kozicama
Donosimo vam još jedan genijalan recept chefa Marija Mihelja koji je primjenjiv i kao lagani ručak, a bome i kao večernja zakuska s prijateljima
Ručak ne mora biti nužno ni kompliciran, a niti pretjerano težak (kako za napraviti, tako i za varenje). Stoga vam danas donosimo još jedan genijalan recept chefa Marija Mihelja koji je primjenjiv i kao lagani ručak, a bome i kao večernja zakuska s prijateljima.
Hrskava tortilja s black tiger kozicama
Recept
Sastojci
-
tortilja srednje veličine 1kom
-
black tiger kozice (samo repovi) 3kom
-
panko mrvice 100g
-
glatko brašno 100g
-
voda 200g
-
kokos mast 150g
-
zreli avokado 0,5kom
-
listovi mlade cikle 50g
-
limun 0,5 kom
-
Zvijezda delikates majoneza 50g
-
sweet chill souce 50g
-
sol
-
papar
Priprema
Priprema ove tortilje vrlo je jednostavna. Postupak započinjemo paniranjem očišćenih i začinjenih repova kozica. Prvo pomiješamo brašno i ledenu vodu i zatim u tu smjesu uronimo kozice pa zatim u panko mrvice i dobro ih sa svih strana stisnemo tako da panko mrvice budu jako i gusto zalijepljene za kozicu.
Zatim ćemo obraditi avokado koji gulimo i lagano izgnječimo te začinimo sa soli, paprom i limunovim sokom. Moramo dobro izmiješati avokado da se spoji s limunovm sokom jer će zbog oksidacije početi tamniti, a vitamin C iz limuna će to spriječiti.
Na redu je umak. Zvijezda majonezu spojimo sa sweet chili umakom te dodamo i tu malo soka od limuna tako da izbalansiramo okuse majoneze i slatko ljutog čili umaka. Oprane listove mlade cikle osušimo i pripremimo za slaganje.
Ostalo je još ispržiti kozice, zagrijati tortilje i složiti od svega sto smo pripremili super ukusan wrap s hrskavim kozicama.
Kozice pržimo u kokos masti koju ćemo zagrijati na 160°C. Pržimo dok korica ne postane zlatno žuta, kozice su jako blaga namirnica i vrlo brzo su gotove. Kada su svi gore navedeni elementi spremni, tortilje zagrijemo u tavi i krenemo sa slaganjem wrapa. Redoslijeda nema jer na kraju ćemo sve sastojke zarolati.
Dobar tek!
Novi komentar