« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Hren, fantastičan korijen kojeg prerijetko koristimo

Hren je prilično neugledan korijen kojeg se sjetimo svake godine prije Uskrsa i tada ga koristimo, dok ga u ostatku godine neopravdano zanemarujemo

Hren je apsolutno fantastičan
Hren je apsolutno fantastičan (Arhiva)
Više o

hren

,

zdravlje

,

učinci

,

recepti

Hren je neprikosnoveni vladar blagdanskih stolova kao začin jer se njegov ljutkasti okus u raznim kombinacijama odlično slaže s raznim varijantama mesa koje obično iznosimo na stol. No, kad bismo znali sve koristi koje donosi, koristili bi ga i u ostatku godine.

Naime, radi se o izuzetno zdravoj namirnici koja prirodno diže imunitet svojim sadržajem kalija, kalcija, fosfora, magnezija te vitamina B kompleksa i C. Ljutinu daje glikozid singrin koji je zaslužan za otvaranje sinusa, pa ga možete koristiti i za inhalaciju kod dišnih poteškoća. 

>> Najbolji recepti za Uskrs >>

Hren uz to stabilizira i olakšava probavu, potičući uz to i rad crijeva, pa mora biti nezaobilazan prilog uskrsnoj šunki, blagdanskim pečenjima i ostalim slanim i masnim namirnicama.

Što je možda još i važnije, hren je i prirodni konzervans i antibiotik jer sprječava razmnožavanje bakterija, a kako potiče čišćenje jetre, odlično se može iskoristiti za proljetnu detoksikaciju.

Za kraj, ovaj čudesni neugledni korijen i čuva srce jačanjem cirkulacijesmanjuje ukočenost mišića i reumatsku bol nariban za obloge.

Nakon svega ovoga, kupite malo više hrena i koristite ga redovito, vaše će vam zdravlje biti i više nego zahvalno.

25.03.2016. 13:25:00
Novi komentar
nužno
nužno