Hren, čudesni blagdanski začin
Iako prilično ljut, hren je fantastičan začin koji se nevjerojatno dobro sljubljuje s uobičajenom hranom na blagdanskom stolu
Hren, neugledni bijeli korijen neosporan je vladar blagdanskih stolova kao začin jer se njegov ljutkasti okus u raznim kombinacijama odlično slaže s raznim varijantama mesa koje obično iznosimo na stol.
Uz to, radi se o izuzetno zdravoj namirnici koja prirodno diže imunitet svojim sadržajem kalija, kalcija, fosfora, magnezija te vitamina B kompleksa i C. Ljutinu daje glikozid singrin koji je zaslužan za otvaranje sinusa, pa ga možete koristiti i za inhalaciju kod dišnih poteškoća.
>> Najbolji recepti za Uskrs >>
Hren je i prirodni konzervans i antibiotik jer sprječava razmnožavanje bakterija, a kako potiče čišćenje jetre, odlično se može iskoristiti za proljetnu detoksikaciju.
Hren stabilizira i olakšava probavu, potičući uz to i rad crijeva, pa mora biti nezaobilazan prilog uskrsnoj šunki, blagdanskim pečenjima i ostalim slanim i masnim namirnicama.
Kako čuva srce jačanjem cirkulacije, smanjuje ukočenost mišića i reumatsku bol nariban za obloge, preporučujemo da ga konzumirate i koristite i u ostatku godine, a ne samo tijekom uskršnjih praznika.
Novi komentar