Hrana zbog koje ne mirišimo dobro...
Prehrana igra temeljnu ulogu u zdravlju i dobrobiti našeg tijela, ali ponekad neka hrana koju konzumiramo može uzrokovati neočekivane probleme, poput lošeg mirisa
Postoje neke namirnice za koje se zna da uzrokuju neugodne mirise, uključujući češnjak, luk, začinjenu hranu i alkohol. Otkrit ćemo kako druge manje poznate namirnice, poput rajčice ili tune, mogu utjecati na naš miris tijela.
Crveno meso - meso se sporo probavlja i crijeva ga teško apsorbiraju. Iz tog razloga, ako jedete crveno meso više od dva puta tjedno, mogli biste mirisati neugodnije nego inače.
Granola - pšenične žitarice, mekinje, sušeno voće i zob nalaze se u ovoj namirnici. Ako se konzumira u prekomjernim količinama, može pospješiti stvaranje plinova i neugodnog mirisa.
Kupus - neke kategorije kupusa mogu sadržavati sumpor. Ova tvar može izazvati neugodan miris.
Mliječni proizvodi - nedostatak enzima laktaze uzrokuje intoleranciju na laktozu te se nakon konzumacije može dogoditi ispuštanje mirisa koji podsjeća na kupus.
Rajčica - količina rajčice koju pojedemo povezana je s lošim mirisom koji ispuštamo iz tijela, zbog karotenoida i terpena prisutnih u ovoj hrani.
Tuna - neke vrste riba, poput pastrva ili tune, sadrže kolin (vitamin B4) koji uzrokuje neugodan miris.
Sve u svemu, prije nego što nešto od ovoga pojedete, razmislite - idete li možda na neki sastanak? ;)
Novi komentar