« Seks
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
LIBIDO

Hrana za libido

Svi su parovi, svjesno ili ne, stalno u potrazi za načinima kako poboljšati svoj seksualni život

Jedan tanjur će riješiti problem :)
Jedan tanjur će riješiti problem :) (Arhiva)
Više o

seks

,

kamenice

,

libido

Kažu da ljubav ide kroz želudac, a očito ide i dobar seks, barem ako poslušamo ljude koji se u razumiju.

Naime, svi su parovi, svjesno ili ne, stalno u potrazi za načinima kako poboljšati svoj seksualni život. Prije nego odete u kupnju novih seks-igračkica, doznajte koja hrana može pozitivno djelovati na vaš odnos u spavaćoj sobi, ojačati libido te pojačati izdržljivost. 

Dobra cirkulacija važna je za bolji seksualni život, a zdravlje srca je od vitalnog značaja za izdržljivost tijekom odnosa. Znanstvenici preporučaju određene namirnice koje pozitivno djeluju na te zdravstvene aspekte, a one uključuju raznovrsno voće i povrće, morsku hranu, lješnjake, maslinovo ulje, žitarice te mnogo vlakana.

Namirnice koje jačaju libido najčešće se nazivaju afrodizijacima, prema božici Afroditi, grčkoj božici ljubavi. Kao najpoznatiji afrodizijak navode se kamenice, a njihovi učinci mogu biti posljedica cinka kojeg sadržavaju u velikim količinama. 

Uz razne zadaće, cink regulira razinu testosterona, koji je najvažniji muški spolni hormon. Uz kamenice, možete isprobati i jastoga, rakove, crveno meso, pinjole i  žitarice.

Ako imate problema s erekcijom, ne brinite, niste jedini. Prema statistikama, u SAD-u postoji čak 30 milijuna muškaraca koji pate od istog problema, a i za to postoji rješenje u hrani.

Naime, znanstvenici kažu kako veći unos voća smanjuje probleme s erekcijom za čak 14% zbog flavonoida koje ono sadrži, a voće koje njima obiluje su jabuke, grožđe, citrusi, bobičasto voće i kokos.

16.08.2018. 21:35:00
Novi komentar
nužno
nužno