« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
KAD SAN NEĆE NA OČI

Hrana protiv nesanice

Bučine sjemenke, sezam, svježi sir, smeđa riža i špinat u trenu će vas strpati u krevet i poslati u svijet snova, naročito ako patite od nesanice

Sjemenke sezama pomažu
Sjemenke sezama pomažu (Deviantart)
Više o

sir

,

smeđa riža

,

špinat

,

bučine sjemenke

,

sezam

Ne sumnjamo da ste puno puta čuli kako biste se trebali ostaviti kofeina ako imate problema s nesanicom. No što kad čak ni tako drastičan potez (svima je jasno da je vrlo teško odreći se kave) nema učinka?

Odgovor je jednostavan - obratite pozornost na ono što jedete. Prehrana itekako ima utjecaja na to nedostaje li vam sna ili ne. zato birajte namirnice koje će vam pomoći da zaspite, a ne one koje će vas držati budnima.

Bučine sjemenke. Sadrže puno magnezija koji smiruje tijelo i ublažava stres koji vas drži budnima čitavu noć. U samo 28 grama sjemenki ima 150 miligrama magnezija što tu namirnicu čini jednom od najbogatijih tim sastojkom.

Svježi sir. Sadrži puno triptofana, aminokiseline koja potiče na spavanje i koja opušta čitavo tijelo i um. Ako niste za mliječne proizvode, na raspolaganju su vam sojino mlijeko, tofu, leće i tako dalje.

Sjemenke sezama. Također su pune triptofana, ali i ugljikohidrata te nešto proteina - savršene za prije spavanja.

Smeđa riža. Cjelovita, nerafinirana zrna smeđe riže imaju smirujuće djelovanje na um. Smiruju živčani sustav pa mozak sporije radi zbog čega možete lakše zaspati. Sličan učinak ima i zob.

Špinat. Namirnice bogate klorofilom također vam mogu pomoći da zaspite. Špinat, baš kao i bućine sjemenke, ima puno magnezija koji ublažuje stres i opušta tijelo.

05.03.2013. 22:01:00
Novi komentar
nužno
nužno