« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
MLJAC?

Hrana o kojoj postajemo ovisni

Svi imamo neke vrste hrane kojima jednostavno ne možemo odoljeti, a kako je većina nezdrava, nije loše znati na što ćete se najlakše navući

Pred vama je ukupno 780 kalorija i 36 grama masnoća!
Pred vama je ukupno 780 kalorija i 36 grama masnoća! (Shutterstock)
Više o

hrana

,

pizza

,

cheeseburger

,

čips

,

ovisnost o hrani

Nezdrava hrana je ... tako fina da smo jednostavno ovisni o njoj. To je tako i teško je promijeniti navike koje smo stekli, pa evo liste namirnica koje defintivno trebate izbjegavati ako se ne želite zakačiti za nju.

Zajednička karakteristika svih ovih vrsta hrane je da imaju puno masnoća i visok glikemijski indeks zbog kojeg se brzo podiže razina šećera u krvi, što su još dva dobra razloga da ih prestanemo konzumirati.

Uz to, zbrajajte malo kalorije - prosječni muškarac dnevno treba 50 grama masnoća i 2400 kalorija, a žena 40 grama masnoća i 2 tisuće kalorija.

Cheeseburger - uz silne zasićene masnoće, ima i gomilu soli - 12 grama masnoće, 270 kalorija i čak 630 mg soli, polovicu dnevne preporučene količine soli za odraslu osobu.

Čokolada - jedna mala čokoladica ima oko 13 grama masnoća i 210 kalorija, tako da je jedan red tamne čokolade dnevno savršeno dovoljan

Čokoladni keksi - četiri čokoladne napolitanke imaju 10 grama masnoća i 190 kalorija

Čips - porcija od 30 komada (otprilike jedna mala vrećica) ima 20 grama masnoća i 320 kalorija

Pizza - samo jedan komad prosječno ima 300 kalorija i 10 grama masnoće, dalje ne treba objašnjavati.

Pomfrit - vjerovali ili ne, prosječna porcija pomfrita u nekom lancu brze hrane ima nevjerojatnih 24 grama masnoća i 510 kalorija

Sladoled - pošteni sladoled napravljen od mlijeka i slatkog vrhnja u jednoj kuglici ima 14 grama masnoća i 230 kalorija.

25.09.2015. 11:23:00
Novi komentar
nužno
nužno