« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
USPJEH

Hosni Mubarak podnio ostavku?

Vlast je privremeno preuzeo njegov zamjenik Sulejmani

Fotografija vijesti
Više o

Hosni Mubarak

,

ostavka

Predsjednik Egipta Hosni Mubarak podnio je ostavku, tvrde NBC News temeljem dva neovisna izvora koja su kontaktirali. Vladu će privremeno voditi njegov zamjenik Omar Suleiman, koji se u nekoliko zadnjih dana bavio pregovaranjem s oporbenim čelnicima. 

Prema navodima NBC-a, nakon noćašnjih prijetnji ministra vanjskih poslova cijeli je dan trajajo sastanak najvišeg vojnog vrha Egipta, koji su priopćili da će svi zahtjevi prosvjednika koji već17 dana stoje na trgu Tahrir i zahtijevaju ostavku Mubaraka.

Očekuje se da će se naciji obratiti i predstavnici vojske i sam Mubarak, koji bi ostavku trebao dati pred kamerama nacionalne televizije u obraćanju naciji.

Situacija je još uvijek napeta, jer je nacionalna televizija prenijela snimke sa sjednice vojnog vrha s koje je izdano "priopćenje broj 1", što je neke analitičare nagnalo na zaključak da se zapravo radi o vojnom udaru u rukavicama.

Na sjednici nije bilo ni Mubaraka, inače vrhovnog zapovjednika i čelnika tog tijela, kao ni njegovog zamjenika Suleimana, tako da se s nestrpljenjem očekuju nove informacije.

Uskoro opširnije ...

10.02.2011. 17:28:18
Novi komentar
nužno
nužno