objavljeno 10.02.2011. 17:28:18
USPJEH

Hosni Mubarak podnio ostavku?

Vlast je privremeno preuzeo njegov zamjenik Sulejmani

Fotografija vijesti
Predsjednik Egipta Hosni Mubarak podnio je ostavku, tvrde NBC News temeljem dva neovisna izvora koja su kontaktirali. Vladu će privremeno voditi njegov zamjenik Omar Suleiman, koji se u nekoliko zadnjih dana bavio pregovaranjem s oporbenim čelnicima. 

Prema navodima NBC-a, nakon noćašnjih prijetnji ministra vanjskih poslova cijeli je dan trajajo sastanak najvišeg vojnog vrha Egipta, koji su priopćili da će svi zahtjevi prosvjednika koji već17 dana stoje na trgu Tahrir i zahtijevaju ostavku Mubaraka.

Očekuje se da će se naciji obratiti i predstavnici vojske i sam Mubarak, koji bi ostavku trebao dati pred kamerama nacionalne televizije u obraćanju naciji.

Situacija je još uvijek napeta, jer je nacionalna televizija prenijela snimke sa sjednice vojnog vrha s koje je izdano "priopćenje broj 1", što je neke analitičare nagnalo na zaključak da se zapravo radi o vojnom udaru u rukavicama.

Na sjednici nije bilo ni Mubaraka, inače vrhovnog zapovjednika i čelnika tog tijela, kao ni njegovog zamjenika Suleimana, tako da se s nestrpljenjem očekuju nove informacije.

Uskoro opširnije ...

10.02.2011. 17:28:18
http://m.metro-portal.hr/hosni-mubarak-podnio-ostavku/55192/