« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
hladni radijatori

Havarija u zagrebačkoj toplani, zapadni dio grada hladan

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda poplavljena Toplana prekinula isporuku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

HEP-Toplinarstvo

,

grijanje

,

gradska toplana

,

puknuće magistralnog toplovoda

,

Zagreb bez grijanja

,

kvar u toplani

Zbog havarije koja se dogodila danas oko 5,30 sati došlo je do potpune obustave proizvodnje toplinske energije u Elektrani - toplani u Zagorskoj ulici uslijed čega je obustavljena isporuka toplinske energije svim potrošačima HEP-Toplinarstva d.o.o. u zapadnom dijelu grada Zagreba, odnosno u naseljima zapadno od Savske ceste, navodi u priopćenju HEP-Toplinarstvo.

Prema trenutno dostupnim informacijama, došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda koji prolazi kroz područje Elektrane - toplane, uslijed čega su poplavljena proizvodna postrojenja koja su iz sigurnosnih razloga odmah isključena.

U tijeku je detaljnije utvrđivanje uzroka kvara nakon čega će se pristupiti hitnoj sanaciji te uspostavi redovne isporuke toplinske energije, stoji u priopćenju. U krugu toplane su vatrogasci i policajci koji ispumpavaju vodu.

HEP-Toplinarstvo poziva svoje potrošače na strpljenje, najavljujući da će o svim aktivnostima na sanaciji kvara i točnom vremenu normalizacije u isporuci toplinske energije biti obavještavani putem medija. (hina/metro-portal)

16.02.2009. 09:02:03
Novi komentar
nužno
nužno