objavljeno 16.02.2009. 09:02:03
hladni radijatori

Havarija u zagrebačkoj toplani, zapadni dio grada hladan

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda poplavljena Toplana prekinula isporuku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec, CROPIX)

Zbog havarije koja se dogodila danas oko 5,30 sati došlo je do potpune obustave proizvodnje toplinske energije u Elektrani - toplani u Zagorskoj ulici uslijed čega je obustavljena isporuka toplinske energije svim potrošačima HEP-Toplinarstva d.o.o. u zapadnom dijelu grada Zagreba, odnosno u naseljima zapadno od Savske ceste, navodi u priopćenju HEP-Toplinarstvo.

Prema trenutno dostupnim informacijama, došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda koji prolazi kroz područje Elektrane - toplane, uslijed čega su poplavljena proizvodna postrojenja koja su iz sigurnosnih razloga odmah isključena.

U tijeku je detaljnije utvrđivanje uzroka kvara nakon čega će se pristupiti hitnoj sanaciji te uspostavi redovne isporuke toplinske energije, stoji u priopćenju. U krugu toplane su vatrogasci i policajci koji ispumpavaju vodu.

HEP-Toplinarstvo poziva svoje potrošače na strpljenje, najavljujući da će o svim aktivnostima na sanaciji kvara i točnom vremenu normalizacije u isporuci toplinske energije biti obavještavani putem medija. (hina/metro-portal)

16.02.2009. 09:02:03
http://m.metro-portal.hr/havarija-u-zagrebackoj-toplani/14946/