« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
MILAN BANDIĆ:

U Areni može igrati onaj tko ju može napuniti

Tko god ima novca za najam dvorane, može se dogovoriti o najmu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Arena Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da Rukometni klub Zagreb Croatia osiguranje nije poslao zamolbu za igranje u Areni Zagreb, ali on nema ništa protiv da u njoj igra ako je može napuniti i platiti za nastup.

Rukometni klub Zagreb svoje utakmice u Europskoj ligi igra u Ledenoj dvorani Doma sportova, koja prima nešto više od osam tisuća gledatelja, a Arena Zagreb prima gotovo dvostruko više gledatelja.

Bandić je rekao da se za igranje utakmica u Areni Zagreb može dogovoriti s Ingrom dok grad Zagreb ne preuzme dvoranu. Tko god ima novca za najam dvorane, može se dogovoriti o najmu, rekao je i istaknuo kako grad Zagreb podupire da u dvorani igra tko god je može napuniti jer tako opravdava i troškove.

Istaknuo je da Arena Zagreb već sada posluje po tržišnim odnosima, a tako će biti i ubuduće.

Na upit novinara je li Generalnim urbanističkim planom (GUP) predviđeno uređenje Trga dr. Franje Tuđmana i kada, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić-Bruvo je odgovorila da su GUP-om osigurani prostorno-planski preduvjeti za uređenje iznimno vrijednoga javnoga gradskog prostora od Trga dr. Franje Tuđmana preko Trga Francuske Republike s prijelazom ispod ili iznad željezničke pruge do Doma športova i Trga Krešmira Ćosića. Istaknula je da je u pripremi izrada projekta i dodala kako su ondje predviđeni mnogi popratni sadržaji.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će za otprilike mjesec dana biti predstavljen cjelokupni projekt te da će se prvi put u povijesti spojiti Črnomerec i Trešnjevka.

Na upit novinara namjerava li grad Zagreb proširiti Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Bandić je odgovorio kako neće jer grad ima većih prioriteta. (hina/metro-portal)

13.02.2009. 01:15:31
Novi komentar
nužno
nužno