« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Haider u trenutku nesreće bio pijan

Završena je autopsija nad tijelom austrijskog lidera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Jörg Haider

,

Joerg Haider

,

poginuo Jörg Haider

,

istraga o Haiderovoj smrti

Predsjednik koruške vlade Joerg Haider u trenutku prometne nesreće u kojoj je izgubio život bio je pod jakim utjecajem alkohola, objavljeno je u srijedu u Klagenfurtu.

Sudska medicina ustanovila je da je Haider u trenutku nesreće imao 1,8 promila alkohola u krvi, potvrdio je Haiderov glasnogovornik Stefan Petzner.

Haider je u noći na subotu svojim vozilom, vozeći se najmanje 142 kilometra na sat sletio s ceste na kojoj je ograničenje brzine 70 kilometara na sat.

Nakon medijskih špekulacija o Haiderovoj alkoholiziranosti, Petzner je u srijedu u dogovoru s obitelji pokojnika i vlastima potvrdio da je razina alkohola u njegovoj krvi bila znatno iznad dopuštene.

"Točno je, predsjednik zemaljske vlade Joerg Haider bio je u trenutku nesreće pod utjecajem alkohola. Mogu i moram to potvrditi", izjavio je Petzner.

Dodatnih izjava i priopćenja vlasti i obitelji neće biti, najavio je i pozvao medije "da to poštuju" i da "okončaju izvješćivanje o nesreći".

U nesreći nije ozlijeđen nitko "nego je Joerg Haider platio najvišu cijenu koju se može platiti, a to je njegov život". Pritom je nesreća dosegla "dimenziju koja se više ne tiče Haidera kao javne osobe, nego kao privatne osobe", izjavio je Petzner i obećao da će "učiniti sve" kako bi sačuvao privatnost Haidera i nakon smrti. (hina/metro portal)

15.10.2008. 17:50:42
Novi komentar
nužno
nužno