« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
LIVE IN ZAGREB

Gunsi u dva i pol sata dali sve od sebe

Iako su dali sve od sebe, teško je reći da su Gunsi zapalili publiku u neispunjenoj Areni

GNR Zagreb
GNR Zagreb (Neja Markičević / CROPIX )
Više o

Zagreb

,

Guns N’ Roses

,

Axl Rose

,

Chinese Democracy

,

koncert

Obožavatelji hard rock zvuka i vrištećih gitara počeli su se u Areni skupljati već puno prije samog koncerta dok su vrijedni tehničari namještali veliki stage za nastup prvog benda, osječkog Wasted Generationa. Mladim Osječanima ovo je bio svakako najveći nastup u životu, a nije teško iz priloženog zaključiti da su im, kako su i sami rekli, Gunsi veliki uzori i motivacija za glazbeno stvaralaštvo.

Od stila glazbe, gitarskih riffova, do stila odijevanja, dečki često znaju reći da su se rodili 20-tak godina prekasno. Nakon njih, oko 22h na stage su se popeli Danko Jones koji  zagrijavaju publiku za koncerte Gunsa na njihovoj Chinese Democracy turneji. Publika je već sasvim pristojno ispunila Arenu, kada je frontemen odličnog kanadskog benda najavio 'the incredible Guns N'Roses are coming'. Dvoranom se prolomio gromoglasan urlik, ali od Gunsa još dobrih pola sata ništa.

Baš kao i dan prije u Beogradu, Gunsi su izašli na stage negdje oko 23:30h, pola sata kasnije nego što je bilo zakazano. Ostao je prazan tek dio partera i gornjih tribina, ali atmosfera u dvorani je bila sasvim pristojna i dostojna jednog rock spektakla. Za dobrodošlicu odmah je krenula Welcome to the Jungle s njihovog najboljeg albuma Appetite For Destruction.

Upravo na pjesme s tog albuma publika je najaviše reagirala. Sweet Child Of Mine, Rocket Queen, Nightrain tjerali su publiku u ekstazu i vratili u neka druga vremena, dok su pjesme s novog albuma Chinese Democracy prošle jedva zapaženo, a ponekad se na početku nove pjesme s kraja dvorana činilo da su svi ti silni ljudi zalutali na ovaj koncert.

Mr Brownstone, Knocking On Heavens Door, Paradise City publika je od početka do kraja pjevala s Axlom, dok je frontmen Gunsa doslovce 'ostavio' publiku da sama otpjeva jedan od najvećih hitova Don't You Cry, te se pridružio tek na kraju refrena. Samo gitara i publika čarobno su izvele Don't You Cry.

Središnji dio večeri prošao je uz dugu November Rain, koju je sam Axl odsvirao za klavirom. Jaki gitarski trio koji trenutno čini oslonac Gunsa na Chinese Democracy turneji odradio je odličan posao. Gitaristi Gunsa, svi trojica djeluju nevjerojatno usklađeno i navježbano, a to su pokazali nebrojeno puta. Izveli su i Pink Panthera u rock verziji što se publici svidjelo.

Pred sam kraj izveli su i Whole lotta Rosie AC/DC-a, te akustičnu verziju Patience. Nakon gotovo dva i pol sata svirke, Gunsi su djelovali nevjerojatno svježe i poletno. Svoj su zagrebački koncert doista odradili pošteno, a publika je čula baš sve što je mogla poželjeti, pa ipak teško je reći da su Gunsi zapalili publiku u Areni.

25.09.2010. 07:31:11
Novi komentar
nužno
nužno