« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Greške u kuhinji koje donose kilograme

Možete vi biti na stotinu dijeta, ali ako u kuhinji stalno ponavljate ove iste greške, slaba će vam biti korist od njih

Obrok treba biti uravnotežen
Obrok treba biti uravnotežen (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

kuhinja

,

kuhanje

,

greške

Kuhanje lagano i u Hrvatskoj izlazi iz mode, sve se više jede vani preko tjedna, dok je vikend onda rezerviran za cjelodnevna nakuhavanja po bakinim receptima, no obično ljudi koji idu na dijete ipak sami pripremaju svoje obroke.

Ovo je dvosjekli mač, zato što s jedne strane dobivate svježe pripremljenu hranu od namirnice koje ste sami odabrali, ali pritom možete napraviti neku od ovih grešaka koje će vam uništiti sav trud oko održavanja linije.

Prvo, ne robujte receptima. Nije svatko od nas bogomdani kuhar pa da može iz glave smisliti ukusan obrok, no slijepo držanje recepata naših baka obično za sobom povlači priličnu količinu masti, šećera, soli ... svega što ne bi trebalo biti u hrani u prevelikim količinama. Malo kreativnosti i zamjena nekih sastojaka manje kaloričnim napravit će jelo prihvatljivim.

Nemojte pretjerivati s uljem, pa makar ono bilo i domaće maslinovo. Zapravo, baš s njim ne smijete pretjerivati jer jedna žlica ima - 125 kalorija. Pa vi izračunajte ... 

Porcije ne smiju biti prevelike, u svakom slučaju, a obavezno se pokušajte suzdržati od grickanja tijekom kuhanja, tako možete u sebe ubaciti priličan broj kalorija koje nećete ubrojati u dnevni unos.

Za kraj, ostaci su ostaci ... ne morate pojesti sve do zadnje mrvice. Naravno da ne predlažemo da bacate hranu, budite kreativni pa od ostataka napravite neku laganu večeru, ali kad ste pojeli ono što ste stavili na tanjur, stanite.

09.04.2014. 13:10:00
Novi komentar
nužno
nužno