« Knjiga
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
KNJIGE

Godina čitanja u Zbirci Richter

Tradicionalne kreativne radionice subotom u Zbirci Richter zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, povodom Godine čitanja u organizaciji Ministarstvo kulture i medija, obojane su poticanjem kulture čitanja

Zbirka Richter
Zbirka Richter (Arhiva)
Više o

knjige

,

Zbirka Richter

Ciklus „Čitaj, crtaj, slikaj" u kojem su nadahnuće i poticaj za likovno stvaralaštvo knjige o umjetnosti, umjetnicima, bojama i oblicima posvećen je djeci (od 5 do 10 godina). U ovu subotu se na prvoj radionici čitala knjiga A. Beaty i D. Robertsa „Iggy Peck Arhitekt" o dječaku koji je zaljubljen u građenje i arhitekturu, nakon koje su djeca drvenih štapića samostalno izrađivala građevine

Popodne je počeo i ciklus radionica kreativnog i kritičkog čitanja pod nazivom „Kako čitamo muzej" namijenjen starijima od 54 godine. Cilj aktivnosti je uključiti radno aktivnu populaciju i osobe treće životne dobi u život kulturne ustanove te kroz dijalog s umjetničkim tekstovima potaknuti njihovu kreativnu interpretaciju.

Posjetitelji su se danas upoznali s prostorom Zbirke Richter i s temeljnim pojmom za interpretaciju djela Vjenceslava Richtera - sintezom, koji susrećemo u njegovom teorijskom i praktičnom radu.

Ciklus „Crtaj, slikaj, čitaj" vodi odgojiteljica predškolske djece, pedagoginja i profesorica povijesti Lana Gospodnetić, a ciklus „Kako čitamo muzej?" povjesničarka umjetnosti i sociologinja Lora Rajčić i studentica francuskog jezika i povijesti umjetnosti Ivana Završki. Radionice su besplatne, financirane sredstvima Ministarstva kulture i medija RH. 

06.09.2021. 09:31:26
Novi komentar
nužno
nužno