Gluposti koje guramo u kavu
Ispijanje kava ne mora biti loša stvar. Poboljšava pamćenje, raspoloženje, a čak smanjuje i rizik od srčanih bolesti i dijabetesa. Problem je u stvarima koje stavljamo u kavu kako bi nam bila još bolja.
Kava je omiljeni dnevni napitak u ovim krajevima, no ako u nju stavljate raznorazne dodatke, osim što će pokvariti okus, mogu vam lako donijeti i višak kilograma. Evo što treba izbjegavati:
Šećer - normalne količine šećera neće vam naškoditi, ali ukoliko pijete nekoliko kava na dan... Dvije žličice šećera u tri kave jednako je količini šećera koju možemo naći u limenci Cole. Stručnjaci zato preporučuju cimet koji pruža prirodnu slatkoću, samo bez šećera.
Umjetna sladila - prepuna glukoze i šećera, defenitivno nisu dobar izbor. Bolje je kao alternativu odabrati lješnjak ili badem.
Obrano mlijeko - iako obrano mlijeko ne mora nužno biti loše, istraživanja pokazuju da je punomasno bolje. Osim što punomasno mlijeko manje deblja, i rizik od dijabetesa je za oko 23 posto manji
Vrhnje za kavu - mnogi vjeruju kako je ovo najgora stvar koju možete napraviti. Prepuno je umjetno proizvedenih masnoća, sirupa i hidrogeniranih biljnih ulja koje nisu dobre za vaše zdravlje
Zaslađivači bez kalorija - iako u vama neće izazvati šećerni 'napad', sve više istraživanja pokazuju kako povećavaju rizik od dijabetesa. Također, ne rade dobro našim crijevima.
Novi komentar