« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Glazba - Preporuke

Hit tjedna - Kompilacija ‘Verve 4’
Hit tjedna - Kompilacija ‘Verve 4’
Više o

glazba

,

glazbene preporuke

,

Postolar Tripper

,

Songkillers

,

Verve

,

Manofon

Za četvrti nastavak glazbeno-plesne kompilacije ‘Verve’ može se indirektno ‘optužiti’ Mark Ronson i Amy Winehouse, koji su na velika vrata vratili vokalni jazz u pop mainstream. Što je zapravo jako dobar trenutak za ovo izdanje, jer se već na prethodnom, ‘Verveu 3’, činilo da se inspiracija projekta ispuhala.

U naše reciklažno vrijeme tako ispada da je kolekcija ploča djedova i baka rudnik ideja i nadahnuća. ‘Verve 4’ je dakle naglasio ženske pjevačke dive koje su u širem glazbenom kontekstu skoro potpuno pale u zaborav.

 

Songkillers - Sve je drugo igra

Izdavač: Aquarius Records

Nakon trogodišnje stanke, „Songkillers“, jedan od ponajboljih pop-rock bendova na ovim prostorima, vraćaju se na scenu svojim šestim studijskim izdanjem naslovljenim ‘Sve je drugo igra’.

Novi album po svom je zvuku izuzetno radiofoničan i stilski raznolik.

 

 

 

Postolar Tripper - Na rubu ponora

Izdavač: Menart

Poslije nekoliko godina izdavačke pauze, grupa Postolar Tripper iz Zadra vraća se sa novim, svježim i još ‘luđim’ pjesmama! Prvi singl s kojim najavljuju svoj novi uradak je ‘Na rubu ponora’ koji ovih dana stiže na radijske postaje.

Riječ je o grupi čiju okosnicu tvori kreativni, originalni radijski dvojac iz Zadra (Davor Valčić i Darko Predragović).

 

Manofon - Stranci

Izdavač: Menart

Nakon prvog singla ‘Ovisnik, zvuk’ koji je proveo nekoliko tjedana u samom vrhu VIP music top ljestvice Otvorenog radija, ali i većinu ostalih radijskih postaja, ovih dana je u radijski eter pušten i drugi singl ‘Stranci’ riječkog sastava Manofon.

Podsjećamo, riječ je riječkom kantautorskom dvojcu kojeg čine Vedran Križan - klavir i Boris Štok - glas.

18.07.2008. 21:01:45
Novi komentar
nužno
nužno