« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
COOL

Glazba liječi, i to stvarno!

Muzika utječe na to kako izgledaju kristali vode, uz nju bolje raste bilje, potiče koke da nesu jaja, krave da daju više mlijeka, nerođene bebe da se razvijaju ....

Thunderstruck tjera karcinom
Thunderstruck tjera karcinom (Arhiva)
Više o

glazba

,

liječenje

,

Thunderstruck

Lijekovi su metalci, tako barem tvrdi australsko znanstveno istraživanje da pjesma 'Thunderstruck' - liječi.  Naime, prema toj analizi, čestice lijeka reagiraju na vrištanje i kaotične frekvencije i zato rade bolje. 

 

AC/DC nekad svira i na onkologiji u splitskoj bolnici. Ondje tvrde kako već odavno znaju da muzika pomaže pacijentima, pa je puštaju i za vrijeme kemoterapije.

Upravo iz zgrade onkologije program već šest godina emitira jedinstveni radio u Hrvatskoj. Ovdje nema politike, loših vijesti ni žutila - Radio Sunce emitira samo pozitivne emisije i pozitivnu muziku. I već su znali da u to spada hard rock. Mogu ih čuti svi od od Omiša do Trogira ali najviše ih veseli da su im slušatelji pacijenti. I liječnici vide da na pacijente  glazba dobro utječe.

"Glazba stvara dobru atmosferu i pacijenti kažu da se od toga dobro osjećaju", rekla je onkologinja Maja Božić Šakić. 

Oko 20 zvukoterapeuta u Hrvatskoj liječi ljude gongom, najstarijim instrumentom na svijetu.

"Ljudi dolaze uglavnom rastreseni, pod stresom, s psihičkim situacijama. Upravo taj gong, ta muzika ih dovodi do relaksacije i opuštanja i kažu da 45 minuta slušanja jednog gonga imaju osjećaj da su spavali 8 sati. Osoba je u stanju budnog sanjanja", tvrdi zvukoterapeut Zoran Malin. 

Zoran liječi raznim zvukovima. Kao i u slučaju Thunderstruka, riječ je o vibracijama, ali u Zoranovoj terapiji proizvode ih tibetanske zdjele, indijanske frule, bubnjevi.

"Zvukoterapcija karcinom neće izliječiti, ali će način percepcije promijenit u čovjeku", dodao je Zoran. 

Muzika utječe na to kako izgledaju kristali vode, uz nju bolje raste bilje, potiče koke da nesu jaja, krave da daju više mlijeka, nerođene bebe da se razvijaju. U sve to vjeruje dirigent Krešo Batinić. Zna da ima sreće jer je na stalnom liječenju glazbom, a vidi i njezin utjecaj na druge.

"Vjerujem da je znanstveno dokazano da liječi i potiče hormone sreće", istaknuo je dirigent Batinić.

Ako imate visok tlak, treba vam 2. dio Beethovenove 5. simfonije koja je poznata kao glazba za zdravlje. Mozartova 1. simfonija pak stimulira mozak, a ako imate problema s agresijom poslušajte Vivaldija, radije nego Thunderstruck. 

12.08.2016. 09:02:57
Novi komentar
nužno
nužno