« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
Evolucija komunikacije

Na Facebook stiže glasovni chat!

Uskoro će milijuni korisnika društvene mreže Facebook imati mogućnost komunikacije putem glasa.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Facebook

,

komunikacija

,

chat

Novu tehnologiju nije ponudio sam Facebook, već dolazi od kompanije Vivox, koja nudi integrirane usluge glasovnih mogućnosti za internet tehnologiju i aplikacije poput ˝Second life˝ i slično, a trenutno imaju 15 milijuna korisnika diljem svijeta.

Usluga, koja je trenutno u fazi usavršavanja, omogućit će korisnicima Facebooka razgovor, i to u doslovnom smislu, sa svim prijateljima s njihove liste. Da bi to mogao, svaki korisnik morat će skinuti Vivoxov plug-in. No jednom kad se instalira, usluga radi besprijekorno, te omogućuje razgovor jedan na jedan, kao i grupnu diskusiju.

Dalje, Vivox planira ponuditi besplatne brojeve koji će funkcionirati po principu telefona, a omogućit će čak i onima koji nisu korisnici Facebooka da se uključe u razgovor. Ono što je možda i najbitnije, kako tvrdi suosnivač Vivoxa, Monty Sharma, kompanija će ovu tehnologiju učiniti dostupnom svim programerima, kako bi bilo koja aplikacija, od video igri do ostalih usluga, mogla imati i glasovnu komponentu.

Trenutno još nije jasno koliko će korisnika prihvatiti Vivoxovu tehnologiju jer ni sam Facebook nije uključen u njenu promociju. I dok će neki odlučiti kako ne žele korisiti uslugu koja zahtjeva plug-in, mnogima će se ona učiniti itekako korisnom jer omoućuje jednostavnu komunikaciju jednaku, pa čak i bolju od one putem telefona.

16.09.2009. 19:13:53
Novi komentar
nužno
nužno